BRYNE STADION (Aftenbladet): Noen hadde kanskje allerede begynt å miste håpet da Bryne med èn mann mindre slapp inn 1-1-målet mot Bærum som sørget for at de var klare for nedrykk til 2. divisjon.

Det hadde ikke Bryne-spillerne. Til tross for store Bærum-sjanser fortsatt jærbuene å male på — og i siste spilleminutt kom scoringen som sendte hele Jæren til himmels.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

Helten het Mads Bøgild. Den ferdigscorede pasningen fra Oddbjørn Skartun kunne han bare spasere i mål - før hele Bryne-benken stormet ut på banen og kastet seg over målscoreren. Bryne skal spille 1. divisjon også neste år.

foto
Her jubler Bryne-spillerne over Sabri Khattabs 1-0-scoring. Foto: Pål Christensen

Bryne tok grep fra start

Bryne åpnet friskt, og allerede etter to minutter ble Gregor Flaza i Bærum-buret satt på prøve. Aram Khalili lobbet ballen over en forsvarer og banket til – men skuddet gikk midt på keeper som hadde grei kontroll.

Minutter etterpå sendte Aram Khalili et realt sukk gjennom de fullsatte tribunene på Bryne stadion.

foto
Bryne-spillerne kunne juble etter seier i skjebnekampen. Lenge så det ut som det skulle bli nedrykk. Foto: Pål Christensen

Et langt innkast fra Robert Undheim ble headet rett opp i lufta. Khalili så muligheten, og med et brassespark sendte han ballen like utenfor stolpen.Også Oddbjørn Skartun ville prøve seg. Skuddet hans fra 20 meter gikk via hånda til Bærum-målvakten og like over tverrliggeren.

Khattab sendte Bryne i føringen

Bryne nærmet seg noe. Og etter ti minutter kom uttellingen som sendte Bryne stadion til himmels.

Et innlegg fra høyre traff en Bryne-spiller i beina og spratt ut til en perfekt plassert Sabri Khattab. Han var iskald, og plasserte ballen elegant ned i venstre hjørne. 1-0 til Bryne.

Etter en knapp halvtime forsøkte Pål Fjelde seg på en frisparkperle fra kanten av 16-meteren. Ballen curlet i en pen bue like utenfor krysset.

…før han så rødt

Og da Bryne så ut til å ha full kontroll på det hele, og skulle gå inn til pause med ledelse, skjedde det som ikke skulle skje.

Bjørnar Holmvik stoppet en Bærum-overgang men slapp unna gult kort da han lagde frispark.

Målscorer Khattab, som allerede hadde gult kort, tuppet borti ballen da han ruslet forbi på vei hjemover.

Dommer Jan Morten Tenøy blåste momentant i fløyta, og viste Khattab sitt andre gule – og dermed rødt kort. Et solid slag i trynet for hjemmelaget, som dermed måtte gå til pause med en mann mindre.

Kalddusj etter pause

Bryne kunne gått opp til 2-0 tidlig i andre omgang, men etter mye klabb og babb foran målet fikk Bærum til slutt avverget.

Bærum kom seg imidlertid mer og mer med i kampen, og det begynte å bli tydelig at Bryne spilte med èn mann mindre. Bortelaget virket å hele tiden ha en mann ledig og fant rom til å sette fart i.

Ti minutter ut i andre omgang fintet Mounir El-Masrouri seg gjennom hele Bryne-forsvaret og avsluttet. Heldigvis for hjemmelaget strøk skuddet stolpen bak Anders Kristiansen.

Minuttet senere var det slutt på flaksen. En lang ball ble slått opp mot Simen Juklerød. Et passivt Bryne-forsvar lot Bærum-spilleren vinne duellen like inne på Brynes banehalvdel.

Juklerød satte fart fremover mot et Bryne-forsvar som bare rygget og rygget. Dermed var det enkel jobb å plassere ballen ned i hjørnet da han nådde 16-meteren.

1-1 — og på det tidspunktet var Bryne klare for 2. divisjon.

Store Bærum-sjanser

Etter 68 minutter var Bryne på en sjelden visitt i Bærum-boksen. Et innlegg ble slått over samtlige og landet på brystkassen til Oddbjørn Skartun. Han ladet kanonen – men skuddet ble et sleivspark som gikk et lite stykke utenfor.

Bryne kom mer med det siste kvarteret. Blant annet var Aram Khalili nære på en heading etter 78 minutter. På den påfølgende hjørnesparket var Krister Wemberg utrolig nære å sende Bryne i ledelsen, men ballen gikk via fingertuppene til Flaza og i tverrliggeren.

Åtte minutter før slutt kunne Bærum fått scoringen de trengte, men en utrolig viktig redning av Anders Kristiansen holdt Bryne inne i kampen.

Like etterpå ble et frispark slått inn, og to Bærum-spillere var alene med keeper. Ballen ble chippet i tverrliggeren før Anders Kristiansen fikk kastet seg over den i siste liten.

På det påfølgende angrepet var det Brynes tur å treffe tverrliggeren. Aram Khalili fikk ballen på skrått hold og prøvde å plassere i lengste – men ballen traff metallet.

Bøgild ble helten

Og sjansene fortsette å komme. Tre minutter før slutt bokstavlig talt haglet det rundt Anders Kristiansen. Masse klabb og babb inne i feltet, blant annet med en redning på strek av Paul Addo, endte til slutt med at Bryne fikk klarert.

Og så skjedde det som nok vil bli snakket om på Jæren i mange år fremover. Bryne vant en ball på midtbanen og sendte Oddbjørn Skartun alene gjennom på skrått hold.

Han sentret tvers over til Mads Bøgild som kunne spasere ballen inn i mål. Bryne-benken stormet banen og kastet seg over målscoreren i de elleville sekundene som fulgte. Bryne var trygge igjen – men først ventet utrolig spennende tilleggsminutter.

Jærbuene hadde imidlertid fått en solid energinnsprøytning av scoringen, og kjempet som helter de siste minuttene. Bærum maktet ikke trenge gjennom det hardtkjempende Bryne-laget. Da dommeren blåste i fløyta brøt elleville jubelscener ut, mens Bærum-spillerne sank til gressene - vel vitende om at de må ta turen ned i 2. divisjon neste år, mens Bryne slipper.