BRYNE-JERV 1-2

Første hele sesongen i Bryne scoret Aram Khalili 17 mål på 29 kamper og ble toppscorer.

I fjor ble det 10 mål på 27 kamper og en ny sesong som mestscorende. Denne sesongen står spissen med fattige 3 mål på 20 kamper,

— Jeg har ikke vært der jeg skulle ønsket at jeg var og på det nivået jeg har vært tidligere i forhold til antall scoringer. Det er klart at det er tungt. Men man må bare se seg selv i speilet og brette opp ermene, og klinke til i neste kamp, sier Khalili til Aftenbladet.

- Hvorfor har det ikke blitt den sesongen du ønsket?

— For det første har det vært en fødsel på hjemmebane. Det har vært fantastisk, og det startet veldig bra. De første kampene scoret jeg nesten hver kamp, så kom jeg litt ut av rytmen og var litt mer inn og ut av laget. Som spiss kommer du fort ut av rytmen hvis du mister et par treninger, og jeg har også slitt litt med småting og slitasje på knærne som har gjort at jeg ikke har vært der jeg ønsker å være, sier Khalili.

De fem første minuttene mot Jerv hadde Bryne to gode muligheter til å ta ledelsen. Men avslutningen til Khalili gikk over, og Magnus Retsius Grødem satte ballen utenfor.

Kun én spiss scorer

Bryne har tre spisser i troppen. Men Oddbjørn Skartun er den eneste som scorer mål.

Det siste målet til Khalili kom for over fem måneder siden da han satte inn 1-0-målet borte mot Strømmen 30. april. Siden har det gått 23 uker.

Bøgild har på sin side ikke klart å score etter overgangen fra Vidar.

— Det kan være at det stresser dem litt, og det er kanskje litt av problemet vårt. Når du er i flytsonen, tør du å avslutte. Nå bruker de kanskje en ekstra touch eller overlater ballen til nestemann, så det er en utfordring, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Når heller ikke Skartun kom på scoringslisten mot Jerv, måtte det bli tap. Bortelaget var svært effektive og scoret på de to eneste sjansene laget hadde før pause. I andre omgang la de seg bakpå og forsvarte ledelsen. Et frisparkmål av Bjørnar Holmvik skapte litt spenning i kampen. Men Bryne klarte aldri å spille seg fram til de helt store sjansene.

— Vi blir litt frustrerte og blir for unøyaktige og utålmodige, og de dreper nesten kampen uten at vi kommer til noen skikkelige sjanser, sier Larsen.

- Første omgang ødelegger

Han mener de to baklengsmålene før pause ødela mye av kampen.

— Første omgang ødelegger mye for oss, for da får de kampen inn i sitt spor. Hadde vi fått det første målet, hadde det blitt en helt annen kamp, og det har vi mange muligheter til, men vi evner det ikke, sier Larsen.

- Hvor sikker er du på at Bryne spiller i 1. divisjon neste år?

— Det er jeg ganske sikker på. Vi skal ta nok poeng til å holde plassen på de fire siste kampene, og vi har nok kvalitet i laget til å avgjøre det, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Midtstopper Marius Lode var Bryne beste mot Jerv, men måtte likevel tåle to baklengsmål.

— Det har vært en gjenganger i det siste at vi slipper inn mål på de sjansene de har. Jeg føler ikke at de skaper så mye utenom målene. Men vi er ikke råe nok i egen boks og scorer heller ikke på sjansene våre. På slutten av første omgang har vi en sjanse som de redder på streken, og de smeller selv ballen i tverrliggeren. Jeg føler at det oppsummerer litt av kampen, sier Lode.