BRYNE STADION (Aftenbladet): — Den følelsen som gikk gjennom kroppen da jeg så Mads score målet... Jeg kommer neppe til å oppleve noe lignende igjen, sier Sabri Khattab til Aftenbladet etter den viktigste Bryne-seieren på lang, lang tid.

Dramatikk. Rødt kort. Tre mål. Elleville jubelscener.Det kunne knapt blitt mer dramatisk på Bryne søndag kveld. At daglig leder Asle Tjøtta skulle gå gråtende av banen etter kampen var på forhånd ganske sikkert.

  • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over!

Spørsmålet var bare om det skulle være tårer av sorg eller glede.

Det ble sistnevnte.

Men la oss ta det fra starten.

Kontraster for Khattab

foto
Aram Khalili Foto: Pål Christensen

Khattab ga først jærbuene ledelsen — og sendte Bryne til himmels bare 11 minutter ut i oppgjøret mot Bærum. Så fikk han sitt andre gule for å tuppe borti en ball da Bærum fikk frispark. Et utrolig strengt kort som trolig aldri burde vært gitt.- Det var fra himmel til helvete til himmel igjen. En følelsesmessig berg-og-dalbane. Det røde kortet var selvsagt umodent og dumt å gjøre. Samtidig føler jeg det var veldig strengt, sier Khattab.

Det hjalp lite hvor ufortjent utvisningen var - Bryne skulle spille en hel omgang med en mann mindre. Og resultatene i de andre kampene tilsa at de måtte vinne.

foto
Her scorer Mads Bøgild. Foto: Pål Christensen

Og ledelsenholdt ikke lenge. 16 minutter etter hvilen scoret Bærum. Bryne var i 2. divisjon. Med en mann mindre på banen skulle det bli vanskelig å svare.

Bøgild ble helten

Men sjansene kom på løpende bånd — begge veier. Det smalt i metallet bak begge keeperne.

Hadde det ene Bærum-skuddet vært noen centimeter lavere, hadde Anders Kristiansen ikke reddet da bortelagets angriper var alene igjen - da hadde det nok vært takk og farvel for Bryne. Med nedrykk, millionkutt, spillerflukt og alt som følger.

Men i kampens aller siste spilleminutt skjedde det som avgjorde fotballfremtiden på Jæren. Oddbjørn Skartun ble sendt alene gjennom på mål. Han serverte til Mads Bøgild, som kunne bredside ballen i det tomme målet.

Jubelscenene var elleville. Bryne-benken stormet banen. Kastet seg over hverandre. Skrek og hoiet. 2306 tilskuere på tribunene, minus fire Bærum-supportere, eksploderte i gledesrus.

— Følelsen var helt ubeskrivelig. Jeg husker egentlig ikke så mye av det nå. Det var jo bare å stå i posisjon og bredside ballen i mål, forklarer Bøgild.

- Tenk at det skulle bli ham

At det var han som skulle redde Bryne denne skjebnesvangre første dagen i november, var liksom skrevet i stjernene. Han har slitt litt i Bryne-drakten. Ikke fått det helt til. Mot Bærum fikk han sjansen igjen.

Men bare fem minutter gjenstod da han ble byttet inn - og Bryne fortsatt var på nedrykksplass. Det var Bøgild klar over. Og han tenkte meg seg selv: "hvis sjansen kommer, skal jeg sette den".

Hele uken hadde han sett for seg et scenario hvor han kom inn og avgjorde. Ikke lenge etter han entret banen, lå ballen i nettet, Bryne var trygge og Bærum nedrykksklare.

— Scoringen betydde mye for meg personlig. Og enda mer for kluben. Man ser jo på reaksjonene hvor viktig den scoringen var. Det har vært litt stang-ut for meg i det siste, så det var en helt utrolig deilig følelse å score det målet, sier Bøgild.

Bryne-trener Gaute Larsen sa det så fint da han talte for spillerne i garderoben etter seieren:

— At det er Mads Bøgild som gjør det, er så jævla fortjent. Helt fantastisk.

foto
Glad: Gaute Larsen. Foto: Pål Christensen

Khattab takknemlig

For Sabri Khattab var det sannsynligvis, om mulig, ekstra deilig å se Bøgild score. Med det røde kortet kunne han blitt syndebukken som sørget for at Bryne måtte ta turen ned i 2. divisjon igjen for første gang på 44 år. Det slapp han.

— Det var helt jævlig å stå på sidelinjen og se de siste førtifem. Jeg hadde mobiltelefonen på meg, og fulgte de andre kampene, så jeg visste at vi var nødt til å score mål.

At Jerv utlignet mot Follo i sluttsekundene og sørget for at det hadde holdt med uavgjort for Bryne betydde lite. Det var neppe mange på Jæren som i det hele tatt fikk det med seg oppi alle jubelscenene.

Mads Bøgild ble uansett helten over alle helter, som sikret Bryne fornyet 1. divisjonskontrakt og løftet klubben opp fra de døde da de sto med to bein i andredivisjon - i en kamp som nok vil bli snakket om på Jæren i lang, lang tid fremover.