Etter å ha vært forholdsvis anonym de første 57 minuttene, smalt det fra Cristiano Ronaldo på Olympiastadion i den italienske hovedstaden.

31-åringen mottok ballen på kanten, dro seg fri med en vakker dragning, før han banket ballen i det lengste hjørnet fra drøyt 16 meter. Målet var hans 12. i årets Champions League, der han er i soleklar tet på toppscorerlisten.

Perlemålet kom ett døgn etter at Ronaldo ble stilt kritiske spørsmål om manglende scoringer på bortebane den siste tiden. Det endte med at portugiseren forlot pressekonferansen.

Fem minutter før full tid doblet Jesé Rodriguez ledelsen for Real Madrid. Dermed har storklubben fra Madrid et fantastisk utgangspunkt før returkampen spilles i den spanske hovedstaden om tre uker.

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig, men vi hadde forberedt oss godt. Spesielt er jeg fornøyd med hvordan vi tok over kampen i annen omgang. Jeg er fornøyd både med spillet og resultatet, sier Real Madrid-trener Zinedine Zidane.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Dårligstatistikk i Italia

Det har gått bra for den spanske storklubben etter at Zinedine Zidane tok over som Real Madrid-sjef. Onsdag fikk franksmannen sin ilddåp som trener i Champions League da stjernegalleriet gjestet Olympiastadion i Roma.

– Dette var spesielt. Jeg hadde også min mesterligadebut som spiller her i Roma, sa Zidane etterpå.

Hvittrøyene hadde ingen god historie mot italiensk motstand i den gjeveste europeiske turneringen. Sist gang de vant på italiensk jord, var mot nettopp Roma, i 2004. Onsdag kom vendepunktet.

Men det var hjemmelaget gikk hardt til verks fra start, og gjorde det vanskelig for de spanske gjestene, men uten å spille seg til de store målsjansene. Nærmest var Stephan El Shaarawy etter et drøyt kvarter, men under hardt press klarte ikke italieneren å få ballen på mål.

32 minutter tok det før Real Madrid skapte sin første ordentlige målsjanse. Brasilianske Marcelo prøvde seg på frekk en avslutning fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet duppet rett utenfor den høyre stolpen.

Stor Ronaldo-sjanse

De første 45 minuttene var intense, men langt fra minneverdige, og uten de store målsjansene. Etter pause åpnet det seg. Var hjemmelaget førende før hvilen, var gjestene klart bedre i begynnelsen av andre omgang.

Etter en snau time sendte Cristiano Ronaldo gjestene i ledelsen, og det så ut til å sprekke Roma-ballongen. Vertene spilte seg likevel til en god mulighet etter 72 minutter.

Innbytter Eden Dzeko var sterk, holdt på ballen og sende den videre til William Vainqueur. Han fyrte av fra distanse, og avslutningen var bare centimetre utenfor Real Madrid-målet.

Så smalt det i den andre enden. James Rodríguez fant målscorer Ronaldo med en utsøkt pasning, men fra skrå vinkel gikk 31-åringens hodestøt like utenfor.

Etter 78 minutter tok Ronaldo rollen som servitør da han dro seg fri på venstresiden og fant James Rodríguez i feltet. Headingen hans gikk langt utenfor.

Edin Dzeko var frisk etter sitt innhopp. 11 minutter før full tid ble han spilt fri i Reals 16-meter, men fra skrått hold klarte ikke den tidligere Manchester City-spilleren å treffe målet. Like etter ropte italienerne på straffespark, men fikk ikke medhør da Florenzi gikk i bakken.

Roma-sjansene ga hjemmesupporterne håp. Det varte ikke lenge. Innbytter Jesé Rodriguez og Real Madrid kontret inn 2-0 mot et passivt Roma-forsvar.

– Målet kom på et gunstig tidspunkt for oss, og det er et godt tegn at våre innbyttere kom inn og prøvde å vise seg fram. Vi er på rett vei, vi må bare fortsette å jobbe sammen, sa Sergio Ramos.

PS: I den andre 1/8-finalen onsdag, reiste tyske Wolfsburg til Belgia for å bryne seg på Gent. Det endte med borteseier 3-2, etter blant annet to scoringer av Julian Draxler.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: