Wolfsburg så ut til å ha sikret kvartfinaleplass i mesterligaen, med tre måls ledelse borte mot Gent, men vertene skapte ny spenning ved å redusere til 2-3. Dermed lever oppgjøret fram til returkampen i Tyskland om to uker. Der må Gent finne en måte å stoppe Julian Draxler og Max Kruse om laget skal ha noe håp om å gå videre.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Duoen herjet med hjemmeforsvaret i store deler av onsdagens kamp i Belgia. Draxler scoret to ganger og Kruse en.

– Vi mistet tråden og havnet i feil gir. Vi spolerte et godt resultat, og nå har vi blandede følelser, sa Draxler etter to baklengsmål i kampens siste ti minutter.

– Likevel må vi se positivt på det. Alt er i våre egne hender.

Vakkert

Wolfsburg dominerte første omgang, men fikk uttelling først rett før pause. Draxler rundlurte Thomas Foket ved sidelinja, spilte vegg med Kruse og sendte en iskald avslutning i mål bak keeper Matz Sels.

Tidlig i annen omgang gjorde Draxler alt selv da han doblet ledelsen. Han erobret selv ballen, spilte tunnel på Stefan Mitrovic og vippet ballen over den utrusende målvakten.

– Julian er noe av det beste vi har i tysk fotball, skrøt sportsdirektør Klaus Allofs.

Tre minutter senere så Kruse ut til å punktere kampen da han omsatte et innlegg fra Vieirinha i 3-0-målet. Kruse hadde senere et stolpeskudd, og Gent var i ferd med å gå helt i oppløsning.

Nytt håp

I stedet fattet vertene nytt håp da Sven Kums reduserte ni minutter før full tid, og i nest siste minutt stusset innbytter Kalifa Coulibaly inn 2-3-målet som tente håpet om sammenlagttriumf.

På overtid hylte hele Gent på straffe da Lasse Nielsen gikk over ende i feltet på et hjørnespark, men dommer Svein Oddvar Moen blåste i stedet frispark til Wolfsburg.

– Vi må ta med oss de 80 gode minuttene til hjemmekampen, så går det bra, sa Wolfsburg-trener Dieter Hecking.

Gustav Wikheim har slitt med skade i oppkjøringen til mesterligakampen og ble ikke klar i tide til å kunne bidra for Gent.