Sporting Gijon — Barcelona 1-3

Argentineren ble med sin 1-0-scoring i onsdagens kamp i den spanske serien, tidenes første til å score 300 seriemål i La Liga. 24 minutter var spilt da 28-åringen mottok ballen fra Luis Suárez på 25 meters hold. Messi tok med seg ballen og fyrte av et skudd i nettet helt nede i det venstre hjørnet.

Høydepunktene fra kampen kan du se øverst i vinduet.

Enkelte tenkte nok da at oppgjøret skulle bli en transportetappe mot tre nye poeng for Barcelona. Sånn ble det ikke. To minutter senere utlignet Carlos Castro for hjemmelaget, og dermed var lagene like langt.

Da det var spilt en halvtime var Lionel Messi på farten igjen og sendte gjestene i føringen med sitt 15. seriemål for sesongen.

I helgen skapte Barcelona store overskrifter med sin frekke straffesparkvariant i 6-1-seieren mot Celta Vigo. Onsdag ble de gitt en ny mulighet fra 11-metersmerket da Neymar ble felt et drøyt kvarter etter pause. Denne gangen var det Luis Suárez sin tur til å prøve seg, men toppscoreren i La Liga klarte ikke å overliste Iván Cuéllar i Sporting Gijon-buret.

Den tidligere Liverpool-spissen brukte ikke lang tid på å revansjere seg. Han kranglet seg inn i 16-metersfeltet, før han banket ballen opp i det lengste hjørnet. Det var hans 24. seriemål for sesongen.

Sporting Gijon klarte ikke å svare, og dermed sikret Barcelona seg tre nye og viktige poeng på veien mot seriegull. Avstanden ned til Atlético Madrid er nå på seks poeng. Ned til Real Madrid skiller syv poeng.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: