Først klinte Zlatan Ibrahimovic til på frispark. Så rettet Chelseas Mikel opp sine egne feil. Men innbytter Cavanis seiersmål 12 minutter før slutt gjør at Paris St. Germain har et lite overtak før returoppgjøret i London.

Cavani er normalt i startoppstillingen til PSG. Men han ble benket av trener Laurent Blanc mot Chelsea.

— Han er nok litt småforbannet fordi han ikke fikk starte kampen, sa Viasats ekspertkommentator Åge Hareide under kampen.

Edinson Cavani setter inn 2-1. Foto: Reuters / Benoit Tessier Livepic/NTB scanpix

I så fall brukte uruguayaneren sinnet på riktig måte. Han brukte kun fire minutter på å bli matchvinner med en frekk avslutning fra skrå vinkel som gikk mellom beina på Chelsea-keeper Thibaut Courtouis. Så skled han ned på kne i feiringen og ble hyllet av svært glade lagkamerater. Se vinnermålet øverst i saken!

Klarte ikke forklare praktredningen

— 2-1 er ikke perfekt. Det blir vanskelig i London. Men vi vant, og det var det viktigste i dag, sa PSG-keeper Kevin Trapp - som blant annet vartet opp med en strålende enhåndsredning - i et intervju vist på Viasat.

— Vi fikk et mål, og det var viktig på bortebane. Det må vi utnytte i returmøtet på hjemmebane, sa målscorer Mikel til samme kanal.

Chelsea-sjef Guus Hiddink var brukbart fornøyd med utfallet.

— Tap smerter alltid, men dette skal avgjøres over to kamper. Og scorer man på bortebane, er det bra. PSG er et vanskelig lag å spille mot, sa han ifølge NTB.

Åpnet forrykende

Vertskapet trøkket til fra start. Paris Saint-Germaint presset og presset, Chelseas spillere ble løpende imellom.

Det var ett lag på banen. Et aggressivt fransk lag mot et engelsk som ble nektet adgang på PSGs banehalvdel.

Det var totaldominans de første 20 minuttene. Men Zlatan og hans lagkamerater skapte lite, det vil si ingenting, foran mål.

I stedet var det Chelsea som sakte spilte seg inn i kampen.

Midtveis i den første omgangen burde London-laget tatt ledelsen.

Innlegget fra venstreback Abdul Rahman Baba var godt slått. Diego Costa lurte seg inn bak tidligere Chelsea-stopper David Luiz og fikk headet mot mål. Men Costa hva det Costa ville: PSG-keeper Kevin Trapp bestemte seg for at den ballen ikke skulle i mål, sisteskansen fikk på mirakuløst vis fingertuppene på ballen og slått den i tverrliggeren.

Det var kampens første sjanse. Og den var av det gedigne slaget.

— Det er noen ganger man ikke kan forklare ting. Det går fort og så reagerer man bare. Det handler om reflekser, sa Trapp.

Zlatan-scoring

ZLATAN-JUBEL: Zlatan Ibrahimovic sendte Paris St. Germain i ledelsen etter 39 minutter. Foto: CHRISTOPHE ENA, AP/NTB SCANPIX

Chelsea våget mer og mer for hvert minutt. De flyttet frem flere spillere, beholdt ballen, Chelsea var i stand til å spille fotball.Og bakover var de, som vi har lært dem å kjenne gjennom mange sesonger, strålende organisert.

Helt til det var spilt 39 minutter. Fra da og ut omgangen skulle det handle om en Chelsea-spiller med en kort og turbulent tid i norsk fotball.

Mikel forårsaket fripark i veldig skummel posisjon, 21 meter fra målstreken.

Mikel pådro seg gult kort i samme situasjon.

Og da frisparket ble slått, kraftfullt fra Zlatan Ibrahimovic, hoppet Mikel som ytterste mann i muren opp i stedet for å stå stille. Ballen gikk via Mikel, skiftet retning, og borte vekk var Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

1-0 til Paris Saint-Germain og målscorer Zlatan Ibrahimovic skled ned på kne i feiringen.

Mikel slo tilbake

UTLIGNINGEN: Gary Cahill og målscorer Mikel jubler etter utligningen på overtid i første omgang. Foto: FRANCOIS MORI, AP/NTB SCANPIX

Men på overtid i første omgang ble skuffelse snudd til enorm glede for Mikel.Hjørnesparket fra Willian var presist, stussen fra Diego Costa likeså, og en umarkert Mikel rakk å dempe ballen før han sendte den i mål.

Først gjorde Mikel tre feil. Så gjorde han alt riktig.

Bortemål i Paris var et praktfullt utgangspunkt for Chelsea. Og mer vrient for PSG. Hvor hardt skulle franskmennene angripe for å få 2-1-målet? Også de vet at det er mye kontringssyrke i Chelsea.

PSG kjørte på, de rullet opp det ene angrepet etter det andre, de skulle ha seier med seg til returmøtet på Stamford Bridge. Chelsea hang i tauene.

Og til slutt klarte de ikke å stå imot. Edinson Cavani ble plassert på PSG-benken fra start. Etter 74 minutter kom han på banen i jakten på et ledermål. Og fire minutter senere satt den. Gjennomspillet fra Angel Di Maria var lekkert. Bakromsløpet fra Cavani var enormt. Og avslutningen fra skrå vinkel, mellom beina på keeper Courtois, var frekt.

Benfica tok seieren hjemme mot Zenit i den andre åttedelsfinalen tirsdag:

Hør den nye episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: