Brasilianske Jonas ble matchvinner for Benfica i siste spilleminutt mot Zenit St. Petersburg i den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag.

TAR HELT AV: Jonas, i bar overkropp, kan lede an i feiringen etter å ha satt inn 1-0 mot Zenit på hjemmebane. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB scanpix

Dermed kunne hjemmelaget juble høyest etter 90 minutter pluss tillegg. Se den avgjørende scoringen øverst i saken!

– Vi vant mot et meget godt lag. På forhånd visste vi at Zenit var sterke, og jeg er veldig godt fornøyd med det spillerne mine viste, sa Benfica-trener Rui Vitoria.

– Dette var et viktig skritt på veien, men vi vet det kommer til å bli vanskelig i Russland, supplerte keeper Julio Cesar.

PSG slo Chelsea i den andre åttendedelsfinalen tirsdag:

Det så lenge ut til at kampen skulle ebbe ut uten scoringer. Det hadde i så fall vært et resultat hjemmelaget ikke kunne si seg fornøyd med.

Benfica hadde ballen mest, men det syntes som om ingen av lagene ville ta noen unødige sjanser ved å blottlegge seg bakover.

Benfica trillet ball, mens gjestene alltid hadde mange nok spillere bak ballen. Kun et par ganger før pause kom Benfica til noe som kunne ligne på avslutning mot mål.

Pizzi forsøkte seg fra distanse, men det svake skudd hadde ikke Zenit-målvakt Jurij Lodijgin særlig vanskeligheter med å holde. Jonas hadde også en god mulighet, men brasilianerens skudd ble blokkert slik at ballen strøk utenfor.

Slik bar også annen omgang lenge preg av. Men helt mot slutten skjedde det mye. I siste ordinære spilleminutt måtte Domenico Criscito ta en tidlig dusj etter en stempling av André Almeida.

På det etterfølgende frisparket steg Jonas til værs i feltet og headet inn vinnermålet.