Riku Riski fikk i forrige uke beskjed om at IFK Göteborg, som han var på utlån hos i høst, ikke ønsket å benytte seg av opsjonen på kjøp. Finnen skal etter planen returnere til Rosenborg til sesongoppkjøringen i januar, og selv om fremtiden i klubben hans er usikker, sier han at det ser ut til at han kommer tilbake til Trondheim.

— Jeg er glad for å komme tilbake til Rosenborg. Mye kan skje før overgangsvinduet åpner i januar, men det ser ut som jeg kommer tilbake, sier Riski til adressa.no.

Riski slet med å etablere seg i startelleveren i RBK i vår og fikk mindre spilletid enn han hadde ønsket. Konkurransen er ikke akkurat blitt noe mindre for kantspilleren, som også kan brukes som indreløper. Kåre Ingebrigtsen sa i forrige uke at han ikke har tenkt på hvilken rolle Riski vil ha ennå og finnen selv tenker heller ikke på kampen om plassene.

— Det er fortsatt mye som kan skje med de andre spillerne også frem til januar, så det er vanskelig å si. Men det er alltid tøff konkurranse om plassene i store klubber som Rosenborg og IFK Göteborg, sier han.

Angrer ikke

Det fikk Riski, som spilte tolv kamper for IFK, merke mot slutten av oppholdet i Sverige. Han opplevde mye tillit i starten, men fikk en liten skade og da han kom tilbake slet han med å vinne tilbake spissposisjonen han hadde. Han angrer uansett ikke på at han valgte å dra til laget som kom på andreplass i Allsvenskan.

UTLÅNT: Riku Riski i aksjon for IFK Göteborg i byderby mot Häcken i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

— Jeg er absolutt glad for at jeg dro dit. Det er alltid bra å få spille viktige kamper som kan avgjøre ligaen og oppleve presset som følger med det, sier Riski. - Ble du en bedre spiller mens du var der?

— Ja, jeg tror det. Jeg fikk spille spiss i 4-4-2, noe jeg mener er min beste posisjon og det er aldri negativt å lære nye ting.

Seriegull og andreplass

Riski hadde noen rare uker i oktober og november. Mens Rosenborg stormet fremover mot seriegull, var det jevnt i toppen mellom flere lag i Sverige – deriblant IFK. Resultatene gikk ikke IFKs vei i siste serierunde og dermed ble Norrköping noe overraskende seriemester.

— Rosenborg har vært dominerende og vant et par uker før den svenske serien ble avgjort. Jeg er veldig glad, både for gutta og meg selv, sier Riski.

Seriegullet i Norge fungerte imidlertid ikke som et plaster på såret for at det svenske gullet røk like etterpå.

— Da jeg dro til Sverige, lå all konsentrasjonen min på IFK. Jeg var selvfølgelig glad for at RBK vant, men som spiller tenker man mest på laget man er i, og da var det skuffende at vi ikke vant ligaen, sier 26-åringen.

Man skulle tro at skuffelsen ble større da IFK ikke ville ha ham med videre, men Riski skjønte hvor det bar hen.

— Jeg kan ikke si at jeg er skuffet, fordi jeg fikk ikke spille og da så jeg det komme. Jeg kom aldri til et sted der jeg måtte sette meg ned og tenke hva jeg skulle gjøre, sier han.