Under årets sesong har Andrea Loberto vært Kåre Ingebrigtsens hjelper og analytiker.

Italieneren har finstudert Rosenborgs europeiske motstandere i europaligaen.

Nå er Loberto klar for nye eventyr – som assistent i Haugesund.

Da Adresseavisen snakket med Loberto, var han fornøyd med å få avtalen i boks.

— Det er en spennende og flott utfordring for meg. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil bli fotballtrener, så dette er et steg i riktig retning, sier Loberto.

Dempseys assistent

Loberto blir Mark Dempseys assistent. Han får da samme rolle som Dempsey selv hadde for under ett år siden.

- Dette er en mann som kommer til å gjøre en meget god jobb for FK Haugesund, det er jeg sikker på , sier Mark Dempsey til klubbens nettside.

Som adressa.no har skrevet tidligere, har Haugesund vært interessert i italieneren. Mark Dempsey sa til Haugesunds avis i midten av oktober at han ønsket å hente RBK-analytikeren.

— Vi har vært i samtaler og jeg ønsker å få Andrea til Haugesund. Nå skal han bruke helgen på å tenke seg om, sa Dempsey til Haugesunds Avis.

Tidligere FKH-spiss og landslagsspiller Alexander Søderlund kjenner Loberto godt fra Rosenborg.

— Han er utrolig flink og har hjulpet meg mye. Han har vel hatt alle de spissene som har vært på landslaget siste 4-5 år.

Loberto er god på detaljer, taktisk og teknisk. Han er en fantastisk signering for FKH. Synd for RBK at vi mister ham, sier Søderlund til Haugesunds Avis.

Den langsiktige målsettingen til Loberto er å bli hovedtrener, men han understreker at han tar ett skritt om gangen.

— Dette bidrar til en eventuell rolle som hovedtrener i fremtiden. Men nå har jeg fokus på å hjelpe Mark og være hans assistent, sier den ferske assistenttreneren til adressa.no.

Loberto starter ikke i Haugesund før rett over nyttår. Nå har han full fokus på å hjelpe Rosenborg i de tre siste kampene for å avslutte RBK-karrieren på best mulig måte.

— Jeg har et godt forhold til Rosenborg og ønsker å avslutte på en ryddig og respektfull måte, avslutter italieneren som startet analyseprosessen før cupfinalen i går kveld.