To dager etter at han hadde fått gullmedaljen rundt halsen, valgte Vilhjalmsson å selgeseriemesterskapsmedaljen og gi pengene til Barnekreftforeningen. Auksjonenble avsluttet mandag ettermiddag, og vinnerbudet ble på hele 60.000 kroner.

— Jeg er veldig takknemlig for støtten, og det høyeste budet er utrolig bra. Det er mer enn jeg hadde forventet, sier Vilhjalmsson til adressa.no.

Veldig fornøyde

60.000 kroner var også langt mer enn det styreleder i Barnekreftforeningen i Trøndelag, Geir Hjertø, hadde regnet med. Han ble positivt overrasket da Adresseavisen tok kontakt med han rett etter at auksjonen var ferdig.

— Jeg hadde ikke noen spesiell sum i tankene, men det er kjempebra, og vi er meget fornøyde. Vi pratet internt om at vi skulle være fornøyde med rundt halvparten av det, så det er veldig bra, sier Hjertø.

Han skryter av Vilhjalmssons initiativ og beskriver Rosenborg-spissen som «en fantatisk person»:

— Jeg er veldig, veldig glad for at det finnes slike personer som kan by så mye på seg selv. Han har jobbet hardt og lagt ned mye energi for å vinne den medaljen og at han har auksjonert den bort viser hvilken person han er. Rosenborg-spillerne er flinke til å støtte oss med å møte ungene på sykehuset, sier han.

Håper ungene får det gøy

Vilhjalmsson bestemte seg for å gi inntektene til Barnekreftforeningen, som drives på frivillig basis av foreldre som har eller har hatt barn rammet av kreft, etter at Rosenborg-spillerne besøkte St. Olavs Hospital for to uker siden. Han har tidligere fortalt at han allerede i sommer var klar på at han ville selge medaljen og valgte Barnekreftforeningen da han så ungene på sykehuset.

— Det er en viktig sak, og jeg håper atungene blir glade og får mulighet til å gjøre noe veldig gøy for pengene, sier islendingen.

Ifølge Hjertø vil det sannsynligvis være ungenes trivsel pengene går til. Foreningen jobber også for å tilrettelegge forholdene for foreldre og samarbeide med leger, men auksjonssummen går trolig til å drifte en trivselssykepleier som jobber i 70 prosent stilling.

— Han jobber for å lage gode opplevelser for barna. Det er veldig godt for de som er innlagt å få gode opplevelser og komme seg bort fra den til tider trasige hverdagen.