Rosenborg startet torsdag undersøkelser for å finne ut hvem som har levert inn tullebud på gullmedaljen til Matthias Vilhjalmsson. Det kom inn bud på både 101.000 kroner og 1 million.

— Vi skjønte at noe kunne være feil da det kom inn et bud på en million kroner på gullmedaljen til Matthias Vilhjalmsson, sier organisasjonssjef Trond Alstad i Rosenborg.

Alstad reagerer kraftig på at noen velger å bløffe med en sånn sak.

— Vi tåler at folk spøker med oss, men ikke i en slik sak der penger går til et positivt formål. Dette er helt usmakelig.

To bløffmakere

Nå er to falske budgivere identifisert.

To personer som har levert falske bud på gullmedaljen til Matthias Vilhjalmsson er utestengt fra auksjonen, opplyser Alstad.

  • De to falske budgiverne er funnet, og de er blokkert fra å gi flere bud, sier Alstad, som har hatt kontakt med auksjonsfirmaet QXL.

Det var i går de første falske budene kom inn på gullmedaljen, det høyeste var 101.000 kroner. Rosenborg-ledelsen fattet for alvor mistanke om at noe kunne være feil da det kom inn et bud på én million kroner.

- Er det aktuelt å politianmelde de falske budgiverne, Alstad?

  • Det kjenner jeg ikke til, men QXL har nå sørget for at de personene som er avslørt ikke kan legge inn flere bud.

30.000 kroner

- Hva er det reelle budet nå?

  • Det høyeste bud er på 30.000 kroner, og det er jo bare fantastisk. Vi regner med at de alle fleste som deltar i budrunden er fornuftige, sier Alstad.

Vi har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra auksjonsselskapet QXL.

Inspirasjonen til å auksjonere bort seriegullmedaljen, Vilhjalmssons første, kom etter at Rosenborg-spillere besøkte barneavdelingen ved St. Olavs hospital. Møtet med alvorlig syke barn gjorde inntrykk på Vilhjalmsson, som bestemte seg for at han ville bidra.

— Det er hjerteskjærende å se små barn alvorlig syke. Pengene som kommer inn kan forhåpentligvis bidra til å gjøre hverdagen litt lysere, sa han til rbk.no i går.