— Det er hjerteskjærende å se små barn alvorlig syke. Pengene som kommer inn kan forhåpentligvis bidra til å gjøre hverdagen litt lysere, sier Matthias Vilhjalmsson til rbk.no.

Etter Rosenborg-treningen tirsdag besøkte laget, i regi av Barnekreftforeningen, barneavdelingen ved St. Olavs Hospital. Det besøket gjorde altså inntrykk.

— Da bestemte jeg meg for at jeg ville bidra med noe. Jeg håper noen betaler en solid sum for medaljen, sier Vilhjalmsson.

Overrasket og glad

Styreleder Geir Hjertø i Barnekreftforeningen i Trøndelag blir både overrasket og svært glad når adressa.no forteller ham om RBK-spissens gest.

Rosenborg på sykehuset. Foto: Geir Hjertø

— Jeg reagerer med stor glede og ydmykhet for at han velger å gjøre det. Dette er hans første gull, og det er veldig hyggelig at han støtter saken vår på denne måten. Jeg regner med at den medaljen betyr mye for ham, sier Hjertø.Auksjonen ble startet klokken 0936 onsdag morgen, og skal vare til 16. november. Allerede klokken 12 var budene oppe i 6400 kroner.

— Alle penger vi får inn kommer veldig godt med. De går nesten uavkortet tilbake til familier og barn med kreft, sier Hjertø.

Han forteller at Barnekreftforeningen gir en del av pengene de får inn til forskning. Dessuten arrangerer de ulike aktiviteter for barn og familier som er rammet av sykdommen.

- Og nå har barneavdelingen fått seg en ny favorittspiller?

— Ja, jeg vil tro at det her blir veldig positivt mottatt. Ungene har jo sine favoritter i Rosenborg, men vi ser at sånne tiltak blir veldig godt mottatt. Jeg snakket med Matthias i går, og han er en veldig hyggelig person. Det er for så vidt alle på laget, sier Hjertø.

Kysset klubbemblemet

Vilhjalmsson kom til Rosenborg fra Start i sommer, og har allerede forelsket seg i både klubben og Trondheim.

Etter 4-3-seieren over Haugesund søndag kysset Vilhjalmsson klubbemblemet for å vise hvor glad han har blitt i klubben etter fem måneder på Lerkendal.

- Gjør ham betraktelig større

Islendingen er i ferd med å bli supporternes mann for måten han fremstår på. Han scoret også det avgjørende målet i 4-3-seieren over Haugesund.

— Vi er fotballsupportere, og elsker ham for det målet. Men han blir betraktelig større når han bryr seg om andre på den måten der, sier Kjernen-talsmann Espen Viken til adressa.no og tenker på at spissen auksjonerer bort gullmedaljen sin.

Tirsdagens besøk er ikke det første Rosenborg-spillerne har hatt ved barneavdelingen på St. Olavs Hospital. Supporterne setter pris på klubbens engasjement.

— Det liker vi godt. Vi liker å ha en klubb som spiller god fotball og som bryr seg, sier Viken.