RBK-spissen har fått en mengde positive meldinger etter at han tidligere i dag la ut seriegullmedaljen sin for salg på nettauksjon. Inntektene fra salget skal gå til Barnekreftforeningen i Trøndelag.

BAKGRUNN:

Budene tikker også inn. Onsdag kveld er det høyeste budet oppe i 101000 kroner.

— Jeg er veldig takknemlig for den støtten. Det overgår alle mine forventninger, sier Matthias Vilhjalmsson til Adresseavisen.

Takker for positive meldinger

Både på Twitter og andre sosiale medier har folk gitt uttrykk for at de er imponert over spilleren. «En helt og et forbilde», «fantastisk gjort» og «stolt av å ha en slik spiller i klubben min» er noen av reaksjonene. Det er fotballspilleren takknemlig for.

— Jeg setter veldig pris på alle meldingene jeg har fått i dag. Det er mange som støtter denne viktige saken, så det er utrolig bra, sier han onsdag kveld.

Besøk på barneavdeling gjorde inntrykk

Inspirasjonen til å auksjonere bort seriegullmedaljen, Vilhjalmssons første, kom etter at Rosenborg-spillere besøkte barneavdelingen ved St. Olavs hospital. Møtet med alvorlig syke barn gjorde inntrykk på Vilhjalmsson, som bestemte seg for at han ville bidra.

— Det er hjerteskjærende å se små barn alvorlig syke. Pengene som kommer inn kan forhåpentligvis bidra til å gjøre hverdagen litt lysere, sa han til rbk.no tidligere i dag.

— Jeg reagerer med stor glede og ydmykhet for at han velger å gjøre det. Dette er hans første gull, og det er veldig hyggelig at han støtter saken vår på denne måten. Jeg regner med at den medaljen betyr mye for ham, sa styreleder Geir Hjertø i Barnekreftforeningen i Trøndelag tidligere i dag.

- Dette blir spennende

Auksjonen skal ifølge auksjonsnettstedet pågå fram til 16. november.

- Hvor lenge vil du la auksjonen gå?

— Jeg har ikke bestemt meg for det, jeg visste ikke at det var kommet så høye bud allerede. Vi får bare se. Det blir spennende, sier Vilhjalmsson, og legger til en takk og en oppfordring:

— Tusen takk for responsen – og jeg utfordrer også alle bedrifter til å hjelpe til.