MOLDE (Rbnett): Tor Ole Skullerud brukte torsdagen til å snakke om hvorfor han har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening. Også fredag var saken tema for mange på Aker stadion.

— Jeg står fjellstøtt ved de verdiene og prinsippene som ligger til grunn for den beslutninga jeg tok i februar. Hvis dette kan føre til noe mer, håper jeg det vil handle om de synspunktene jeg har forklart grundig og gjentatte ganger. Essensen i dette handler som sagt ikke om Dag-Eilev Fagermo eller om prisen som årets trener, sier Skullerud til Rbnett.

Han understreker at det aldri var hans mening at dette skulle bli en offentlig sak.

— Dette dreier seg om min utmeldelse av trenerforeningen, som jeg i utgangspunktet synes er en privatsak. Når det først lekker ut, så blir framstillinga og reaksjonene akkurat som jeg hadde forventet. Noen synes jeg virker litt surmaga og grinete, men det lever jeg fint med.

- Har du fått mange støtteerklæringer etter at saken ble offentlig kjent?

— Ja, i overraskende stor grad vil jeg si. Jeg bryr meg mest om de jeg kjenner best og andre fotballfolk. Og jeg har fått massiv støtte fra begge hold, sier Skullerud til Rbnett.

Han og resten av trenerapparatet brukte deler av fredagen til å studere Aalesund på video. Han garanterer at støyen rundt konflikten mellom ham selv og trenerforeninga ikke vil påvirke søndagens kamp på Aker stadion.

— Vi har hatt fokus på Aalesund hele denne uka. De tok et fortjent poeng mot Lillestrøm sist, og vi har sett nøye på lagets styrker og svakheter. Jeg vil ikke mene noe om styrkeforholdet mellom klubbene sammenlignet med i fjor, for et lokalderby lever sitt eget liv og historiske analyser har liten verdi. Aalesund er på desperat jakt etter poeng og blir helt sikkert en vanskelig motstander. Men vi har hatt en strålende treningsuke og skal ha et bedre lag enn dem på søndag. Derfor tror jeg at vi vinner.

Etter det Romsdals Budstikke forstår var Aalesund-spissen Leke James en av kandidatene på lista til Molde-ledelsen da Fredrik Gulbrandsen ble skadet i februar.

— Det har jeg ingen kommentar til, jeg snakker ikke om spillerlogistikk i media, svarer Skullerud.

— James er god, og scoret to mål mot oss i treningskampen sist. Han har virkelig en spisskompetanse som er viktig for Aalesund. Vi vet godt hva han og Barrantes kan utrette sammen, sier Skullerud.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Ingen nye MFK-spillere er uaktuelle på grunn av skade etter Bodø-kampen. Treneren gleder seg også over at Eirik Hestad stadig nærmer seg et comeback for førstelaget.

— Eirik gjennomførte sin første kamp med andrelaget nylig, og det er gledelig. Han er ikke hundre prosent klar for Tippeligaen ennå, men er på vei tilbake for fullt, sier Tor Ole Skullerud.