MOLDE (Rbnett): Tor Ole Skullerud bekrefter overfor Rbnett at han har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening. Bakgrunnen er juryens begrunnelse da Dag-Eilev Fagermo ble kåret til årets trener i 2014. — Jeg har den største respekt for det arbeidet Dag-Eilev har gjort i Odd de siste årene. Resultatene og utviklinga viser at han har lagt ned en solid jobb. Jeg forstår godt at trenerforeninga dagen før cupfinalen velger å kåre ham til årets trener. Det var vel fortjent. I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media», og jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til Rbnett.

- Hvorfor blir du så provosert av at Fagermo får skryt for måten han opptrer på?

PROVOSERT: MFK-trener Tor Ole Skullerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

— Dette handler overhodet ikke om Dag-Eilev Fagermo, men det forteller meg at trenerforeningen har et idealbilde av en Tippeliga-trener som skiller seg fundamentalt fra mitt. Jeg skjønner at han kan oppfattes som fargerik, og det er bra. Men med dette legitimerer de Fagermos måte å oppføre seg på, mens jeg mener en topptrener skal opptre annerledes. Jeg synes som kjent ikke noe om den del av formuleringene og uttalelsene han kom med mot Molde i 2014. - Hadde du selv fortjent prisen etter Molde Fotballklubbs suksess i 2014?

— Molde vant serien, cupen og satte ny poengrekord. Da er det litt rart å observere at man egentlig ikke er påmeldt i konkurransen, fordi man trener nettopp Molde.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

- Mener du at Moldes trener må utrette mer enn andre for å vinne prisen?

— Det er mange som har reagert på denne utdelinga, som mener jeg er diskvalifisert på forhånd. Jeg får jo ikke gjort noe mer enn jeg gjorde i fjor. Det er fysisk umulig. Det er mange trenere i Norge som kunne fått denne prisen med rett argumentasjon. Men hvis resultatene ikke skal være en del av vurderinga, så blir slike kåringer litt spesielle.

- Dette skjedde i november, hvorfor har det gått så lang tid før du valgte å melde det ut?

ÅRETS TRENER I FJOR: Odds Dag-Eilev Fagermo. Foto: NTB Scanpix/Terje Pedersen

— Jeg hadde ikke lyst til å gjøre dette umiddelbart, for da ville jeg i hvert fall sett ut som en stakkar som syntes synd på meg selv for at jeg ikke fikk prisen. Noen vil sikkert oppfatte meg slik nå, også, men jeg har brukt tid og tenkt meg godt om. Jeg lot saken modne, men kunne ikke la være å reagere. Jeg ga trenerforeningen en tilbakemelding om mitt syn på begrunnelsen bak tildelinga allerede i desember, og jeg meldte meg formelt ut i februar. - Hva vil du oppnå med denne beslutninga?

— Jeg ønsker å stå for noe i min rolle som trener, og synes vi skal være gode modeller. For meg handler treneryrket også om kollegialitet og respekt for hverandre uansett hvor vi jobber. Jeg har noen prinsipper som jeg holder høyt, både innad og utad. Trenerforeningen har gjennom dette formidlet noen verdier som jeg ikke kan identifisere meg med, og da ser jeg ingen grunn til å være medlem der, sier Tor Ole Skullerud.

Vi har ikke lyktes i å komme i kontakt med Dag-Eilev Fagermo, men til VG sier Odd-treneren følgende:

— Dette er en sak mellom han og trenerforeningen.