Ole Gunnar Solskjær har inngått en muntlig avtale med 1. divisjonsklubben Kristiansund om å være gjestetrener én gang i uka, skriver Tidens Krav.

— Han har erfaring som trener og spiller fra et nivå som ingen andre i Norge kan matche. Det er uvurderlig for oss å ha en slik ressurs rundt laget, sier sportslig leder, Kenneth A. Leren til Aftenposten.

Onsdag var Solskjær på plass på treningsfeltet. Han startet fotballkarrieren i Clausenengen, en av klubbene fra byen som har gått sammen til KBK.

— Det er bare artig å kunne bidra litt, sa40-åringen.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Solskjær er også trener for et av de yngre lagene i klubben, samtidig som han bidrar på klubbens akademi for unge spillere.

Men det er ikke bare juniorene i Kristiansund som synes det er stas med en internasjonal fotballegende i klubben.

— Vi har nylig hentet Torbjørn Agdestein på lån fra Haugesund. Han har vært United-fan hele livet. Han sier han var starstruck da han møtte Solskjær.

- Hva har det å si for spillerne?

— De får et løft med en sånn ressurs, han har jo avgjort en Champions League-finale. Spillerne ser opp til han og respekterer ham. Det gjør noe med læringsviljen.

Leren sier at klubben merker det på juniorene at de blir inspirerte av å få råd av Solskjær.

— Vi har jo ikke sett sluttresultatet av det ennå, men vi håper at guttene som er 14-16 år nå skal stå frem om noen år, sier han.

Vil til Tippeligaen

Kristiansund har åpnet sesongen brukbart med fire poeng på to kamper. I første serierunde endte det målløst mot Ranheim. Helgen etter slo de nyopprykkede Levanger 2-0 på bortebane.

— Det kortsiktige målet er å gjøre det like bra eller bedre enn forrige sesong, da vi ble nummer seks og spilte kvalifisering. På lang sikt ønsker vi å etablere oss som et av de 20 beste lagene i Norge. Det vil si toppen av 1. divisjon, og helst ta steget opp til Tippeligaen.

(100% Sport/NTB)