Kun få dager etter årets siste hjemmekamp mot St. Etienne, er Lerkendal-gresset helt ugjenkjennelig. Denne uken startet arbeidet med å bytte ut hele underlaget før neste sesong. I tillegg skal også varme— og vanningsanlegg skiftes ut og spillebanen flyttes en meter nærmere den ene langsiden.

— Vi har ikke gjort det på mange år og i stedet bare lappet på nytt gress oppå. Den drenerer også dårlig, så nå graver vi opp og skal ordne en ny matte som skal være klar til seriestart. Vi håper å få første seriekamp borte, slik at den er klar til andre. Det tar såpass tid, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til adressa.no.

Kunstgress ikke et tema

Med så mye arbeid som skal gjøres, blir det også en dyr affære for klubben. Arbeidet koster 12 millioner kroner og etter en sesong med stor sportslig suksess, fulle tribuner og premiepenger, følte klubben at timingen var riktig nå.

— For det første hadde vi en mulighet til det økonomisk, og vi så at den trengtes å byttes ut. Da satt vi i gang med det. Man kan i hvert fall si at vi har kontroll på økonomien, så da kan vi gjøre det, sier Moe Dyrhaug.

Hun tror ikke høsten med til tider svært mange kamper på kort tid har vært avgjørende for gressmattens kvalitet, men sier det kan også ha spilt en rolle, siden det i tillegg har vært mye nedbør. Likevel var de aldri i tvil om at de skulle fortsette med naturgress.

— Kunstgress har ikke vært et tema og kommer heller ikke til å bli det med det første, sier den daglige lederen.

Flere endringer venter

Den nye gressmatten er en del av en treårig plan for å oppgradere Lerkendal. Underlaget ble prioritert først, men det vil også gjøres flere endringer opp mot Supercup-finalen (der vinneren av Mesterligaen og Europaligaen møtes) i sommer og etter det.

— Vi må flikke opp her og der på den tribunen, ta litt malingstrøk og vi skulle gjerne hatt nye storskjermer også. Vi trenger å gjøre en del oppgraderinger og vi får selvfølgelig et ekstra piff av superfinalen, men vi må gjøre det litt kontrollert, sier hun.