Liverpool bekreftet sent torsdag kveld at tyskeren Jürgen Klopp blir lagets neste manager.

«Liverpool Football Club er storfornøyd med å annonsere at Jürgen Klopp er ansatt som klubbens nye manager», heter det på hjemmesiden til Liverpool.

Tyskeren blir presentert på en pressekonferanse på Anfield fredag klokken 10 engelsk tid (11 norsk tid).

Tre år

Trolig er det snakk om en treårskontrakt, melder engelske medier.

Klopp overtar jobben etter Brendan Rodgers, som fikk sparken søndag. Liverpool er på 10. plass i Premier League, seks poeng bak serieleder Manchester City.

Første kamp for Klopp blir mot Tottenham på White Hart Lane om halvannen uke.

Entusiasme

Klopps brede smil og omgjengelighet stil skaper entusiasme. Det smitter over, men tyskeren på 193 centimeter kan være beinhard. Han har en klar fotballfilosofi. «Vi liker å spille på vår måte. Ok, vi vil vinne, men taper vi på vår måte er det greit.»

Klopp spilte 337 kamper for Mainz og scoret 52 mål. Han la opp i 2001 og ble trener i samme klubb samme år. Han ga seg våren 2008 og flyttet til Borussia Dortmund. Under Klopp slo Borussia så Bayern München i supercupen etter få måneder. Showet var i gang.

Klopp vant så Bundesliga to ganger (2011 og 2012). Sist sesong gikk langt tregere, men laget reddet seg solid opp på tabellen utover våren før Klopp takket av. Det skjedde etter 179 seirer, 69 uavgjort og 70 tap.

Han fikk et halvt år uten treneroppgaver. Har Liverpool endelig funnet mannen som kan få dem ut av titteltørken?

Klopp blir Tysklands andre Premier League-manager. Felix Magath hadde en elendig og kort periode med Fulham og rykket ned.