Klopp blir ny trener i Liverpool, melder de engelske mediene. Tyskeren landet i Liverpool torsdag ettermiddag og ble innlosjert på et hotell i byen, skriver Liverpool Echo.

Liverpool har ikke bekreftet ansettelsen offisielt ennå, men ifølge Sky er Klopp enig med klubben om en treårig avtale. Også BBC mener å vite at Klopp og Liverpool har kommet til enighet.

Klopp overtar jobben etter Brendan Rodgers som fikk sparken søndag.

Torsdag skriver Liverpool selv følgende på sin egenTwitter-konto:

«Liverpool FC kan bekrefte at vi vil holde en pressekonferanse klokken 10 (engelsk tid) fredag. Vi vil da kunngjøre en stor nyhet for klubben.»

Debuterer mot Spurs

Den 48 år gamle tyskeren ledet Borussia Dortmand til to Bundesliga-titler i løpet av syv år. Han trakk seg etter forrige sesong.

Liverpool er nummer ti i Premier League, seks poeng bak serieleder Manchester City. Første oppgave blir seriekampen borte mot Tottenham om en drøy uke.

Ancelotti ikke interessert

Liverpool kontaktet også Carlo Ancelotti angående trenerjobben, men ifølge Sky var ikke italieneren med fortid i Chelsea og Real Madrid interessert. Dermed ble valget av Klopp enda enklere for klubbledelsen.

Ifølge BBC skal Klopp ha bedt om å få med seg Zeljko Buvac og Peter Krawietz som sine assistenter. De jobbet også under Klopp i Dortmund.

Flere forsvinner ut av Liverpools trenerteam. Det gjelder Gary McAllister, Sean O'Driscoll, Glen Driscoll og Chris Davies.