Brendan Rodgers kom mandag kveld med en uttalelse via ligamanagernes forening (LMA).

— Jeg er selvsagt utrolig skuffet over å forlate Liverpool Football Club. Det har vært både en ære og et privilegium å være manager for en av verdens største klubber de tre siste årene, sier Rodgers.

— Jeg har jobbet hardt hver dag for å representere klubben på best mulig måte, for å utvikle spillerne individuelt, og laget som helhet for å skape et lag som klubbens fantastiske fans kan være stolte av. Det har vært flere minnerike øyeblikk i tiden i Liverpool, og jeg vil takke alle spillerne for deres harde arbeid og innsats. Dagens lag er i en overgangsfase, men laget har mye talent og de står sammen. Jeg forventer å se dem utvikle seg i de kommende ukene, og jeg ønsker dem og min etterfølger lykke til med resten av sesongen, sier han videre.

Takker eierne

— Liverpool har en fantastisk historie, og jeg har stor respekt og beundring for historien, tradisjonene og verdiene som gjør byen og klubben så eksepsjonell. I tillegg til spillerne vil jeg takke alle som har en forbindelse til klubben: Fenway Sports Group, Liverpool-direktørene, spesielt Ian Ayre, mitt trenerteam, hele staben, de frivillige, de ansatte på akademiet og deres unge spillere, og selvsagt de fantastiske Liverpool-supporterne for deres trofaste støtte, pasjon og tilhørighet. Det har gjort tiden min i denne klubben til noe helt spesielt.

— Til slutt vil jeg spesielt nevne John W. Henry, Tom Werner og Mike Gordon. De ga meg denne flotte muligheten, og selv om vi ikke lenger skal jobbe sammen så er jeg sikker på at vår relasjon og vårt vennskap vil fortsette, sier Brendan Rodgers.

- En av de beste

LMA-formann Richard Bevan sier i den samme uttalelsen at Rodgers er en av de mest talentfulle managerne i britisk fotball.

— Hans evner ble formelt verdsatt i 2014 da han ble kåret til årets manager av de andre trenerkollegene i LMA etter en sesong der han nesten ledet Liverpool til seriegull, sier Bevan.

Mange tror at Jürgen Klopp overtar som Liverpool-manager. Carlo Ancelotti er også et hett navn.