Tidligere Borussia Dortmund-sjef Jürgen Klopp blir ny Liverpool-manager, melder flere engelske aviser. De er overbevist om at tyskeren kommer til å bli presentert på Anfield mot slutten av uken.

48-åringen er forespeilet en treårskontrakt. Med på flyttelasset kommer assistenttrenerne Zeljko Buvac og Peter Krawietz.

LES OGSÅ:

Ifølge velinformerte Liverpool Echo startet samtalene mellom partene i går. Forhandlingene ledes av Liverpool-direktør Ian Ayre.

Men hvor var Klopp? Ikke i Liverpool. Han var utenfor BayArena i Leverkusen. Det kunne Bild dokumentere.

En av avisens journalister møtte Klopp og konfronterte ham med en mulig overgang til Premier League.

— Det er ingenting å si. Hverken det ene eller det andre. Jeg skal hjem, svarte en smilende Klopp.

Jobben som Liverpool-trener ble ledig søndag, da Brendan Rodgers fikk sparken etter å ha spilt 1-1 mot lokalrivalen Everton.

Rodgers hadde kontrakt ut sesongen 2017/18, og han og Liverpool forhandler nå om kompensasjonen etter sparkingen. Ifølge Liverpool Echo er det ventet at manageren vil få rundt 90 millioner kroner som plaster på såret.

Uttalte seg om Klopp

Om samtidig som Klopp snakket om jobben for første gang, har en Liverpool-spiller snakket om Klopp for første gang siden tyskeren ble aktuell for managerjobben.

Tyskeren Emre Can kom til Liverpool sommeren 2014 fra Bayer Leverkusen og har spilt mot Klopps lag flere ganger. Han sa følgende om manageren til Die Welt.

— Jürgen Klopp er åpenbart en stor trener. Jeg mener han viste i Dortmund at han kan jobbe i hvilket som helst lag i hele verden, sier Liverpool-spilleren ifølge Mirror.

Favoritt blant fansen

Det er tydelig hvem fansen ønsker skal lede Liverpool i neste kamp mot Tottenham på White Hart Lane lørdag 17. oktober.

«Liverpool-fansen vil ha Klopp», skriver lokalavisenLiverpool Echo. I en avstemning på deres nettsider sier 63 prosent at de vil ha Klopp. Ancelotti får bare 19,6 prosent av stemmene.

Eksperter og bookmakere er også samstemte: Klopp blir ny manager i Liverpool. Ifølge gjennomsnittet fra elleve forskjellige bettingselskaper er det under 1,3 i odds på at tyskeren blir ny Liverpool-sjef.

«Klopp virker som perfect fit. Vil få unison støtte!», skriver TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter.

- Har mer å bevise

Også klubbens gamle spillere mener tyskeren er rett mann.

Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann mener at hans tyske landsmann Klopp vil være et klokt valg.

— Følelsene i byen Liverpool trenger å bli satt i sving igjen. Liverpool trenger en manager av internasjonalt format, og i valget mellom Klopp og Ancelotti, mener jeg at Klopp er et mer passende valg. Han elsker sporten og har pasjonen som skal til, sier Hamann som vant Champions League med Liverpool i 2005. — Liverpool vet hva Klopp har prestert med Borussia Dortmund de siste årene. Hvis jeg hadde bestemt ville jeg gått for Klopp foran Ancelotti. Han har mer å bevise, sier en annen tidligere Liverpool-spiller, Jamie Carragher.