Jeg ser ikke bort fra at Liverpool-tilhengerne også får merke den karismaen Jürgen Klopp omgir seg med, hvis han blir ny Liverpool-manager en av de neste dagene.

Møtet med Klopp skjedde i forbindelse med fotball-VM i Tyskland i 2006. Den gang var Jürgen Klopp både for meg og mange andre en heller ukjent trener i lille Mainz. I løpet av noen VM-dager i det tyske, kom han gjennom TV-ruten, og ble mannen og stemmen de aller fleste ville høre på.

For min del skjedde det i forbindelse med en utescene i Berlin der Klopp jobbet for det tyske TV-selskapet ZDF. Meningen var ikke å rusle videre fra happeningen, men Klopp var magneten i showet som fikk meg og tusenvis av andre til å slå i hjel et par timer med fotballhøydepunkter, kommentarer og betraktninger. Klopp gestikulerte og sjarmerte, og han var stødig i sine analyser. Han var selvsikker, men ikke bombastisk, og han var en person som også snakket til folket, ikke bare til de mest iherdige fotballtilhengerne.

For meg ble han selve symbolet på et svært vellykket VM-sluttspill.

Siden fulgte jeg de fleste TV-sendinger der det var mulig å få med seg Klopp-analysene, og for ZDF ble han en VM-suksess. Etter mesterskapet mottok han Deutscher Fernsehpreis for sin innsats.

Siden ble han hentet til Borussia Dortmund der han i løpet av syv sesonger bygget et lag som med begrensede midler var i stand til å ta opp kampen med de aller beste. Min begeistring for Jürgen Klopp ble ikke akkurat mindre av den fotballen som Borussia Dortmund har vartet opp med på sitt beste.

Uke etter uke har over 80.000 tilskuere på gamle Westfalen stadion sett de gule spille en fotball som Klopp selv har kalt Heavy Metal Fussball! Det trykket og det tempoet Borussia Dortmund hadde i sitt spill under Klopp, var noe som tiltalte meg. Det er slik fotball på sitt beste skal spilles!

I tillegg var det lett å beundre en klubb som tok opp kampen med giganten Bayern München, og de andre europeiske toppene. Det var ene og alene Klopps fortjeneste.

Merittene til Jürgen Klopp er imponerende når en vet at han har konkurrert mot klubber med langt større ressurser enn Borussia Dortmund. Derfor tror jeg Liverpool gjør et kupp hvis de klarer å sikre seg underskriften til 48-åringen.

Han kommer eventuelt til en klubb med rike tradisjoner, men som ikke har hatt like mange penger som giganter som Chelsea, Manchester City og Manchester United å rutte med den siste tiden. Det tror jeg ikke bekymrer Klopp så mye. For han fremstår som en trener med stor selvtillit og tro på det han holder på med. Ikke like arrogant som José Mourinho, men det oser vinnervilje over det meste Klopp foretar seg.

Carlo Ancelotti eller Jürgen Klopp? Det har vært samtaleemnet i Liverpool-leiren etter at Brendan Rodgers fikk sparken. Husk at Ancelotti kommer fra klubber som Chelsea, Paris Saint-Germain og Real Madrid, der han er blitt vant til å få bruke mye penger på spillerne han har ønsket. Klopp derimot har skapt suksess med langt mindre ressurser. Hans resept har vært å kjøpe rimelige spillere, utvikle dem til toppspillere, og på den måten skape et godt lag.

Derfor tror jeg Klopp passer Liverpool langt bedre enn Ancelotti.

Med sterke bindinger til Leeds United over tiår, er Liverpool en av mange «gamle» fiender, rivaler som knapt bryr seg om min klubb lenger.

Liverpool får aldri min støtte, men Klopp-fan vil jeg alltid være!