Ifølge flere engelske medier, deriblant Sky Sports, har Liverpool tatt kontakt med representanter for både Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti.

Også The Guardian mener at det står mellom de to. Ifølge avisen kommer Liverpool til å holde samtaler med Klopp i løpet av de nærmeste dagene.

48 år gamle Klopp ga seg som manager i Borussia Dortmund etter forrige sesong. Den åtte år eldre Ancelotti fikk sparken i Real Madrid etter forrige sesong. Begge er arbeidsledige, og duoen regnes som de klart største favorittene til å overta på Anfield etter at Brendan Rodgers måtte gå søndag.

Mandag kveld skriver Liverpool Echo at Klopp er Liverpools klare førstevalg og at samtalene med tyskeren er i gang. Ifølge Liverpool kommer ikke noe til å skje med det aller første, men Echo skriver at den nye manageren kan bli annonsert i løpet av uken.

En klar favoritt

Det er tydelig hvem fansen ønsker skal lede Liverpool i neste kamp mot Tottenham på White Hart Lane lørdag 17. oktober.

«Liverpool-fansen vil ha Klopp», skriver lokalavisen Liverpool Echo. I en avstemning på deres nettsider sier 63 prosent at de vil ha Klopp. Ancelotti får bare 19,6 prosent av stemmene.

Eksperter og bookmakere er også samstemte: Klopp blir ny manager i Liverpool. Ifølge gjennomsnittet fra elleve forskjellige bettingselskaper er det under 1,3 i odds på at tyskeren blir ny Liverpool-sjef.

«Klopp virker som perfect fit. Vil få unison støtte!», skriver TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter.

— Klopp har pasjonen

Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann mener at hans tyske landsmann Klopp vil være et klokt valg.

— Følelsene i byen Liverpool trenger å bli satt i sving igjen. Liverpool trenger en manager av internasjonalt format, og i valget mellom Klopp og Ancelotti, mener jeg at Klopp er et mer passende valg. Han elsker sporten og har pasjonen som skal til, sier Hamann som vant Champions League med Liverpool i 2005. — Liverpool vet hva Klopp har prestert med Borussia Dortmund de siste årene. Hvis jeg hadde bestemt ville jeg gått for Klopp foran Ancelotti. Han har mer å bevise, sier en annen tidligere Liverpool-spiller, Jamie Carragher.

Kalde føtter

Også den tidligere Liverpool-forsvareren Phil Thompson mener at Liverpool må gå for Klopp.

— Klopp har karismaen og mentaliteten som jeg tror alle Liverpool-fans vil elske, sier Thompson.

Han tror at Liverpool begynte å få litt kalde føtter, og at det var tid for handling nå.

— Hva om Chelsea plutselig kvitter seg med Jose Mourinho? Da vil de kanskje forsøke seg med Ancelotti igjen, og dessuten vil de garantert vurdere Klopp. Jeg tror Liverpool har tenkt at de måtte foreta seg noe nå. Trolig er en avtale allerede klar, enten med Klopp eller Ancelotti. Derfor kvittet de seg med Rodgers, sier Thompson.

Etter åtte serierunder ligger Liverpool på 10. plass i Premier League med 12 poeng, seks poeng bak serieleder Manchester City.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: