OSTRAVA/OSLO: Dansk TV 2 har spurt tre av de danske landslagsspillerne om hvem som er VMs mest skitne spiller, eller som TV-kanalen selv kaller det – VMs største svin.

De danske spillerne er ikke i tvil, og svaret er klinkende klart: Norge-kaptein Ole Kristian Tollefsen.

– Vi har hatt noen ganske voldsomme kamper mot ham. Han liker skitne triks, sier Emil Kristensen.

– Han deler ut noen ufine taklinger som ikke er ok, sier Nicklas Hardt.

– Han spiller hardt, men selvfølgelig – jeg har stor respekt for ham. Han er en talentfull hockeyspiller, mener Patrick Bjorkstrand.

25 timer etter at de norske spillerne gikk av isen i CEZ Arena i Ostrava fredag kveld er de tilbake i samme arena. Fredag ettermiddag var det Slovenia som fikk kunnskap om et norsk lag i fremgang. I kveld er det Danmark som står for tur.

Holøs: – Blir alltid guffent

Kampene mot Danmark har utviklet seg til nabooppgjør hvor det ligger betydelig prestisje. Det er kampen om å være det det tredje beste hockeylandet i Norden.

— Vi har spilt mange tøffe matcher mot Danmark opp gjennom årene. Det blir alltid litt guffent mot dem, sier mannen som ble kåret til Norges beste spiller i kampen mot Slovenia, Jonas Holøs.

Selv om det kan bli litt ampert i disse kampene tror ikke Holøs det blir stygt i kveld.

— Vi skal være disiplinerte og ikke ta noen dumme utvisninger. Hvis de har lyst til å holde på med tøft spill, så skal de få holde på. Jo færre utvisninger, jo lettere er det å vinne kamper, sier Holøs.

Kjemper om plass i kvartfinalen

— Vi er to nasjoner som i hvert VM kjemper om det samme, unngå nedrykk og en plass i kvartfinalen, sier Holøs.

Skal Norge fortsatt ha et håp om en kvartfinale må de vinne og ta tre poeng. Alt annet betyr at den siste kampen mot Hviterussland tirsdag blir betydningsløs. Sarpingen Holøs gleder seg.

— Det er slike kamper som er kule å spille. Spesielt kult er det at det denne gangen er mot Danmark, sier han.