OSTRAVA: Mathis Olimb synes ikke noe om bruk av sportsklisjéen «å ta en kamp av gangen». Men han har ingen annen måte å uttrykke seg på når han skal snakke om hvordan Norge skal komme seg til kvartfinalen i hockey-VM.

Følg Slovenia-Norge direkte her klokken 16.15

— Jeg beklager det, men jeg finner ingen annen måte å si det på. Og det er sant, forteller Olimb.

Han får følge av keeper Lars Haugen.

— Det er fryktelig kjedelig å si det på denne måten, men sånn er det nå. Vi må ta en kamp av gangen, sier Haugen.

Tøff oppgave

Det blir en svært tøff oppgave for det norske laget å komme seg til det som var et uttalt mål før VM. De fire beste lagene i gruppen går til kvartfinale. Foran dagens kamp mot Slovenia ligger Norge på en sjetteplass i gruppen med sine 3 poeng fra den overraskende seieren mot Slovakia onsdag kveld.

Norge må trolig vinne sine tre gjenstående kamper for i det hele tatt ha en sjanse på kvartfinalespill. Selv ikke da vil de være garantert en plass blant de åtte siste lagene i VM. Det er utallige muligheter for hvordan gruppetabellen vil se ut etter at de siste kampene er spilt tirsdag i neste uke.

Slovenia

I dag står Slovenia for tur, og da nytter det ikke å tenke på hvilke teoretiske muligheter det er for det norske videre i turneringe. Fullt fokus må være på å slå Slovenia. Og derfor svarer norske hockeygutter kjedelig.

— Først må vi slå Slovenia. Deretter Danmark og så Hviterussland. Men vi må ta en kamp av gangen, sier de.

Slovenia har skuffet så langt i mesterskapet. De har en av sine største stjerner i sin midte med Los Angeles-spilleren Anze Kopitar. Likevel står de med null poeng etter fire kamper.

Hviterussland overrasker

De norske mulighetene til kvartfinalespill ble ikke akkurat styrket av at Hviterrussland torsdag overraskende slo USA. Dermed leder de gruppen. Hviterussland er også ett av lagene som gjenstår for Norge.

Det subsidiære målet for Norge i dette VM er å unngå nedrykk fra A-VM. Også det er fortsatt mulig. Siste laget i gruppen må neste år spille VM på det nest øverste nivået.