18 år gamle Viktor Durasovic, som er oppvokst i Snillfjord i Sør-Trøndelag, flyttet til Spania som 14-åring med det lite beskjedne målet om å bli verdens beste tennisspiller. Nå har han vunnet to 10.000-dollarturneringer så langt i år. Den første ble spilt i Tunisia, mens årets andre topplassering kom i Italia.

Durasovic startet kalenderåret som nummer 892 på verdensrankingen, men har klatret jevnt og trutt siden — opp til nummer 498. På samme tid i fjor var nordmannen rangert som nummer 1309. – Med denne rankingen får jeg muligheten til å spille flere større turneringer som er noen hakk høyere enn det jeg har gjort til nå, sier Durasovic til NTB.

Modnet

– Hva er det som har løsnet i år?

– Jeg har hatt spillet inne lenge, men det har vel stått på det mentale. Jeg har modnet litt og blitt sterkere, rett og slett. Også har jeg blitt bedre på analysere spillet og motstanderne.

For Durasovic venter etter alt å dømme flere 10.000-dollarturneringer den kommende perioden. Men også Wimbledon og US Open for juniorer blir vurdert. Roland Garros står han derimot over på grunn av skolearbeid.

Spansk base

I Norges Tennisforbund er de strålende fornøyde med at Norges høyest rankede herrespiller har kommet seg inn blant de 500 beste.

– Han har over lang tid jobbet knallhardt og systematisk. Det er enormt gledelig for oss at norske spillere er inne blant de 500 beste på verdensrankingen. Det motiverer unge spillere, sier idrettssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald til NTB.

Til daglig holder Durasovic til i Spania hvor han har spansk trener.

– Han har et veldig godt opplegg der nede, også kommer han hit og spiller mot norske spillere innimellom. Vi håper naturligvis å se ham i NM, sier Sørvald.

(@NTB)