HASLE: Rolig og kontrollert slår Ulrikke Eikeri ballen over nettet.

Først med forehand, så med backhand. For henne er dette drømmepåsken i år. Ikke på fjellet i strålende sol og med Kvikk Lunsj og appelsin. Den svære tennishallen på Hasle, som hvis ikke det var for de mange banene med nett, ville minnet mest om en garasje for fly, er mer enn bra nok.

Jeg føler bare at motivasjonen er blitt sterkere av avbrekketRolige dager har hun hatt nok av de siste åtte månedene.

Lysken ga under US Open klar beskjed om at en lang pause var nødvendig. Da var hun bedre rustet enn noen gang til å klare det få nordmenn har gjort før henne, kvalifisere seg til en av tennisens fire Grand Slam-turneringer.

Da hun i vinter var nesten klar til å begynne igjen etter seks måneder med tålmodighet, var det ryggen som begynte å krangle.

— Det har vært veldig kjedelig, men nå er det bare litt tid med rehab igjen, så er jeg klar, sier hun med forhåpninger i stemmen.

Lytter mer til kroppen

På denne tiden i fjor vant hun en 25.000-dollarturnering i USA og en i Brasil. Hun var på full fart inn blant de 200 beste i verden.

Lysten til å klare det var så stor at hun kanskje pushet seg selv litt for hardt.

— Jeg har nok en tendens til å gjøre litt for mye. I US Open fikk jeg lyskeskaden. Jeg hadde veldig vondt, men hadde samtidig så lyst til å spille. Da er det vanskelig å stoppe opp. Nå skal jeg prøve å lytte mer til kroppen.

HAR PUSHET HARDT: Ulrikke Eikeri i aksjon. Foto: Privat

Sterkere motivasjon

Lytte har hun gjort, og skadeavbrekket har også gitt henne muligheten til å reflektere over karrièren og egen utvikling. Hun er vant til å trene veldig mye, i perioder to økter med tennis og en fysisk økt hver dag. Under skadeperioden har det stort sett gått i rehabilitering.

— Jeg har prøvd å bevisstgjøre meg på ting og optimalisere alt som har med treningsopplegget å gjøre. Jeg føler bare at motivasjonen er blitt sterkere av avbrekket, sier hun.

Å ta det rolig er ikke helt henne.

— Det er kjempefrustrerende, og jeg er veldig lei av å være skadet. Når jeg nå kommer på banen igjen så merker jeg hvor mye jeg elsker å spille tennis. Det gir meg veldig mye glede.

Bedre teknisk, fysisk og mentalt

Sportssjef Øivind Sørvald i Tennisforbundet mener tiden på sidelinjen kan ha gjort henne til en bedre spiller.

— Jeg tror hun nå er bedre teknisk, fysisk og mentalt. Så skal alt puttes sammen, og det er vanskelig å si hvordan det gir utslag i spillet, sier han.

I treningsarbeidet bruker de et analyseverktøy som er blant de beste i verden. Han tror det motiverer henne og har gjort at hun nå tar mer ansvar for egen utvikling.

Eikeri tror også at hun er bedre enn i fjor.

— Jeg har hatt mye tid til å tenke, og er blitt mer nøyaktig i det tekniske arbeidet. Jeg har ikke kunnet gjøre så mye, men når jeg først er på banen så er jeg veldig nøyaktig med det jeg gjør.

Håper på Wimbledon

På grunn av skaden har Eikeri falt nedover på verdensrankingen, men hun kan det neste året spille med såkalt «protected ranking» på 211 i åtte turneringer, deriblant to Grand Slams. Det var nivået hun hadde før skaden, og hun er fri til å velge hvilke konkurranser hun vil bruke den på det neste året.

— Jeg er fortsatt usikker på hvilke det blir. Jeg vet ikke ennå om det er godt nok til å komme inn i French Open og Wimbledon. Jeg kommer til å reise for å se om jeg kommer inn, går det ikke er det iallfall godt nok for US- og Australian Open senere i sesongen, sier Eikeri.

Comeback håper hun å gjøre for Norge i FED-cup i Montenegro 13. april.