Visste du at norsk tennis produserer talenter som aldri før? 16 år gamle Johannes Helgø fra Stavanger er et av fremtidshåpene.

— Jeg trener 20 timer i uken og vil satse på tennis. Jeg vil se hvor god jeg kan bli, sier Helgø til Aftenbladet. Han er for øvrig sønn av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø.

Tirsdag ble han norgesmester på hjemmebane etter en maratonkamp av de sjeldne. Tre timer tok det å kåre norgesmesteren i U19-klassen. Til slutt var det 16 år gamle Johannes Helgø som kunne juble for seier mot sin to år eldre finalemotstander etter 2-6, 6-4 og 7-5. — Jeg følte egentlig at jeg var på defensiven i tredjesettet. Men jeg klarte å henge med, og til slutt var det jeg som vant den psykiske kampen. Motstanderen min begynte å gjøre feil, og det klarte jeg å utnytte, forklarer Helgø.

Nervøs åpning

Han fikk en fryktelig start på juniorfinalen og ble nærmest feid av banen i åpningssettet med 2-6. I andre sett fikk han roet seg ned og dermed begynte vinnerne å sitte.

  • Jeg var nervøs i starten og ble nok litt for forsiktig. Det gikk bedre og bedre etter hvert. Heldigvis holdt det til seier, sier Helgø som faktisk følger i fotsporene til en rekke andre norgesmestere i Tennis fra Stavanger.

  • Hele familien har drevet med tennis, så jeg er nok litt arvelig belastet på den måten, forklarer 16-åringen som er en del av "Talenter Mot Toppen-satsingen" på St. Svithun videregående skole.

Godt miljø

Helgø forteller at planen er å fullføre videregående før han eventuelt tar en avgjørelse på om han skal flytte fra Norge. Det er en nødvendighet dersom du vil satse mot verdenstoppen.

  • Det er veldig kjekt å være en del av norsk tennis. Mange har sikkert hørt om Casper Ruud (sønnen til tidligere proffspiller Christian Ruud red. anm.). Han er bare en av mange gode spillere. Forrige sesong spilte jeg en del turneringer i de andre skandinaviske landene og i Øst-Europa. Selv om jeg ikke vant, kom jeg til en del kvart- og semifinaler. Jeg føler faktisk at jeg spiller bedre jo større turneringene blir, forklarer Stavangers ferske norgesmester.