Da Anaheim Ducks spilte sin første hjemmekamp for sesongen natt til tirsdag norsk tid, ble som vanlig hele laget introdusert. Men spillerintroduksjonen var ikke helt som normalt. For med på laget var 13 år gamle Kai Quinonez.

13-åringen lider av blodsykdommen aplastisk anemi, som betyr at han har redusert eller helt mangler produksjon av blodceller i benmargen og lett rammes av blødninger og infeksjoner Sykdommen har høy dødlighet, men mange klarer seg hvis man får rett behandling i tide. Quinonez fikk diagnosen da han var ni år gammel.

Fikk møte helten

Gjennom organisasjonen Make-A-Wish, en organisasjon som oppfyller ønsker for alvorlig syke barn, fikk Kai oppfylt sitt ønske om å møte Anaheim Ducks-spillerne, og ikke minst sin store helt; Den svenske backen Hampus Lindholm.

Quinonez var med på en ishockeyskole i Anaheim Ducks sin regi for noen år siden, og siden har han vært hektet, forteller 13-åringens far.

Forrige uke fikk han være med Lindholm og resten av laget på en trening i Honda Center i Anaheim, men Ducks tok det et steg lengre og inviterte med 13-åringen til å bli med på isen før lagets første hjemmekamp mot Vancouver Canucks. Og etter alle spillere til Ducks ble presentert, ble 13-åringen introdusert som «Anaheim Ducks’ nyeste spiller». Og i fullt utstyr og til stor jubel fra hjemmefansen, inntok Kai isen i Honda Center med nummer 47 på ryggen. Det samme nummeret som sin svenske helt.

— Beste følelsen i verden

— Det var en fantastisk opplevelse. Og det var veldig kult og moro å få møte alle spillerne, sa Quinonez etter kampen til Orange County Register.

Og 13-åringens store helt, satte også stor pris på møtet.

— Jeg vil tro at det er den beste følelsen i verden for en toppidrettsmann og få treffe barn som han. Han har gått gjennom en hel del, både han og hans familie. At han har meg som forbilde... Det er noe man ikke helt kan beskrive. Det er noe som gjør at man vil jobbe enda hardere og spille bedre for han skyld, sier Lindholm.

Anaheim tapte hjemmeåpningen mot Vancouver 2-1 etter straffeslag.