VAL SENALES (adressa.no): Endelig er Chris Jespersen tilbake i trening. Sesongoppkjøringen så langt har vært mildt sagt problematisk.

– Jeg begynner å bli vant til det, men det er klart at det er tøft. Det er tungt psykisk, sier han.

32-åringen ble nummer to i Tour de Ski i 2014. I Sotsji-OL senere på vinteren var han blant Norges fremste håp. Hans beste plassering ble sjetteplass på 15-kilometeren.

I sommer og høst har Jespersen slitt tungt.

– Veldig av og på

– Skal vi sitte her og snakke om sykdom, smiler han litt oppgitt når Adresseavisen møter ham i Val Senales.

– Det har vært veldig av og på. Jeg har vært masse syk. Det er et eller annet med kroppen som ikke er som det skal.

Først de siste dagene har han kommet tilbake i trening. Jespersen og de andre landslagsløperne blir værende i Italia frem til fredag, før de reiser til Beitostølen over helga. Etter planen er det sesongåpning neste fredag, dersom snøforholdene gjør det mulig.

Kjøper Lars Ricken

For Jespersen har det blitt lange dager på høyfjellet i Val Senales. Mens de andre løperne har trent, har den sykdomsplagede landslagsmannen slått i hjel tiden med dataspill.

– Jeg spiller Championship Manager 97/98.

Jespersen beste spiller: Lars Ricken er Chris Jespersen favorittspiller når han slår i hjel tiden med Championship Manager 97/98 i Alpene. Foto: NTB Scanpix

Championship Manager er et populært dataspill hvor man som manager har ansvar for en fotballklubb og kan kjøpe og selge spillere. Utgaven Jespersen bruker er fra tiden da Rosenborg spilte jevnt med de beste i Europa, like før årtusenskiftet.– Akkurat nå er jeg Barcelona. Vanligvis er jeg Liverpool. Min beste spiller er Lars Ricken. Han kjøper jeg alltid.

Åpner trolig i Davos

Tross helseplagene har Jespersen ingen planer om å gi opp.

– Jeg er så dum at jeg synes dette er det kjekkeste å holde på med. Enkelte år går det bare ikke. Jeg er beryktet for å være masse syk, men stort sett er jeg det to ganger i året. I år har det tatt helt av.

Jespersen blir neppe å se i sporene på Beitostølen neste uke. Sannsynligvis heller ikke i verdenscupåpningen i Kuusamo.

– Jeg håper at jeg skal klare å gå noen gode skirenn og håper å kunne gå i Davos. Noe før det kommer nok ikke til å skje.

Verdenscupen kommer til Davos 12. desember.