Den nasjonale åpningen på Beitostølen, som i utgangspunktet skal gå fra 13. til 15. november, kan se ut til å regne og blåse bort, skriver NRK.

— Det ser dessverre ikke så lyst ut. Det er som en hårføner, og veldig dårlig nytt for skiløyper, sier arrangementskoordinator Erik Østli til kanalen.

Ni grader og vind

Planen er at kvinnene skal åpne helga med 10 kilometer klassisk fredag formiddag, før herrene går sin 15 kilometer et par timer etterpå.

Men med ni grader og fem sekundmeter vind er det vanskelig å lage skiløyper. Arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund, sier til NRK at værforholdene som er nå er de verste man kan ha om man skal arrangere skirenn.

— Vi har ikke tenkt å gi oss uten kamp. I morgentimene tirsdag jobber vi med å få over matter fra Geilo. De har blitt brukt til å isolere og lagre snø. Disse holder veldig på snøen. Mellom 80 og 90 prosent av snøsmeltingene stopper ved disse mattene, sier Lund.

Snømaskin

Ifølge værmeldingstjenesten Yr ser det heller ikke ut til å komme mye snø de nærmeste dagene, og minusgradene skal ikke komme før godt ut i neste uke.

Lund forteller at det finnes en snømaskin som kan produsere snø i varmegrader på Geilo.

– Vi jobber med å få den til Beitostølen i løpet av ett døgn eller to, sier han.