Val Senales (Aftenposten): Sesongstarten nærmer seg, og 24-åringen fra Ytre Enebakk er mer spent enn noensinne på hvor hun står:

— Noen ganger føler jeg at jeg er blitt en bedre skiløper. Andre økter gjør meg ikke fullt så optimistisk. Jeg har vel ikke vært helt ræva, men jeg har noen ganger manglet overskudd. Det tror jeg skyldes at jeg trent litt mer enn før. Vi snakker ikke om veldig mye hver dag, men tilslutt blir det nok en bra del, forteller hun.

Hun skal fortsette med å øke lengden på noen økter også utover i sesongen.

— Jeg kan ikke trene så lite jeg har gjort før.

- Hvordan skal du tilpasse det et tett konkurranseprogram?

— Jeg prøvde det også i fjor foran Tour de Ski, og det gikk ganske bra. Jeg må bare øke mengdene litt.

Heidi Weng jager fremdeles sin første individuelle seieren i et verdenscupløp. Det håper 24-åringen kommer denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Liten skade

En skade i armen, som hun selv kaller bitteliten, gjorde at hun måtte avstå noen styrkeøvelser et par måneder i sommer.

— Jeg føler ikke at jeg kan klage over det.

- Det har vært mye fokus på staking i sommer. Kommer vi til å se en teknisk endring hos deg?

— Slett ikke. Det blir diagonalt for meg. Det er det jeg trives best med. Jeg håper på harde løyper og minst mulig staking, forteller jenta som var på pallen hele 15 ganger i verdenscupen forrige sesong, men som fremdeles mangler en individuell seier i verdenscupen.

Weng var bare 56 poeng bak Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt siste sesong. De to kjempet om annenplassen bak suverene Marit Bjørgen helt frem til den avsluttende distansen: tremila i Holmenkollen.

Der passerte Johaug Weng i sammendraget og fikk Enebakk-løperen til å utbryte:

— Jeg hater Kollen.

Med Bjørgen ute i mammapermisjon skulle man tro at Weng er klar for å utfordre Therese Johaug om førsteplassen sammenlagt denne sesongen.

- Johaug for god

Men det har løperen selv svært liten tro på:

— Nei, det kan jeg ikke, er det kontante svaret på vårt spørsmål.

-Jeg tror Therese kommer til å bli veldig god. Kanskje kan jeg gi henne litt konkurranse noen ganger, men jeg hadde veldig stang inn i noen sprintrenn i fjor, og der kan alt skje. Jeg føler heller ikke at jeg har tatt noen steg i sprint nå, forklarer hun.

— For å holde følge med Therese i verdenscupen må man være i form hele sesongen. Jeg tror ikke jeg klarer det helt. Men jeg skal gi henne kamp noen ganger – håper jeg.