Simen Wangberg står overfor sitt livs største fotballoppgave.

— Oi, det visste jeg ikke , sa en mildt sagt overrasket Simen Wangberg til adressa.no etter Rosenborgs pressekonferanse tirsdag kveld.

På klassisk Eggen-åpenhet-vis offentliggjorde RBK-treneren laget under presseseansen før treningen. Men hadde ikke rukket å fortelle det til spillerne ennå.

— Dette blir den største kampen i karrieren min så langt. Uten tvil, forsatte 19-åringen da han ble klar over at det faktisk var tilfelle.

  • Se intervju med Simen Wangberg og Per Ciljan Skjelbred i vinduet over!

- Ikke redd for Simen

— Jeg er ikke redd for Simen. Han har internasjonal erfaring, også. Gutten har jo vært kaptein på aldersbestemte landslag i en årrekke, forklarer Nils Arne Eggen.

Årsaken til at Wangberg, som sesongdebuterte mot Molde, fortsetter i elleveren, handler først og fremst om Anthony Annans karantene.

Og at Vadim Demidov må flyttes opp i hans posisjon sentralt på midtbanen.

— Vi trenger løpskraft. Derfor gikk vi for dette, sa Eggen om det.

Han vil nemlig fortsette med Markus Henriksen, som var et alternativ sentralt på midten, som indreløper. Sammen med Per Ciljan Skjelbred skal han løpe FCK-midtbanen i stykker onsdag kveld.

- Skal dekke rom

Demidov selv er fornøyd med at han nå får spille i "drømmerollen":

— Jeg ser fram til det. Jeg skal dekke rom og vinne andreballer. Og ellers gjøre ting enkelt, sier Demidov, som sist spilte midtbane mot LSK i juli.

På topp får Trond Olsen tillit sammen med Rade Prica. Morten Moldskred er satt på benken.

— Men det har ingenting å gjøre med det som skjedde i helga, gliste Eggen - og snakket om hendelsen da Moldskred forlot banen i sinne da han ble tatt av mot Molde .

Laget: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Vadim Demidov, Steffen Iversen, Per Ciljan Skjelbred - Rade Prica, Trond Olsen.

Video: Se video av Ståle Solbakken fra dagens pressekonferanse:

Ståle med selvtillit