Ståle Solbakken har selvtilliten i orden foran returmøtet med RBK i Parken. For dersom FCK skulle lede 2-1 til full tid, blir det ekstraomganger. Og under tirsdagens pressekonferanse innrømmet Solbakken at han har trent straffespark, i alle tilfelle. Men:

– Jeg tror egentlig ikke det blir straffer. Går kampen til ekstraomganger, er jeg 110 prosent sikker på at vi vinner. Vi tok over mer og mer mot slutten av kampen på Lerkendal, og vil få sjanser. Vi har sett litt på straffespark. Men det er i tilfelle vi skulle bomme på de sjansene vi vil få i ekstraomgangene, sa Solbakken.

– Er dere bedre trent enn RBK?

– Ja, det mener jeg, svarte FCK-treneren.

Les også:

Første målet viktig

Rosenborg har altså 2-1 å gå på etter den første kampen. Det betyr at om det blir uavgjort eller RBK-seier i morgen, er Rosenborg klare for sitt tolvte gruppespill i Mesterligaen. Vinner FCK 2-1 blir det ekstraomganger. Men med 1-0 eller tomålsseier til danskene, tar Solbakken og co plassen.

– Får Rosenborg det første målet, blir det oppoverbakke for oss. Samtidig scorer vi ofte to eller flere i kampene i Parken. Men det blir spennende å se når det første målet i kampen kommer , sier han.

(Artikkelen fortsetter)

GOD SELVTILLIT: Ståle Solbakken har god tro på avansement (Foto: Vegard Eggen).

– RBK tidenes beste

Skulle han imidlertid gå tapende ut av duellen i morgen, er det duket for RBKs tolvte deltakelse i Mesterligaen. FCK-treneren mener det det kvalifiserer til tittelen "tidenes skandinaviske fotballklubb"

– Vi rekker ikke RBK til anklene historisk. De siste fem årene har vi vært bedre enn Rosenborg, men i et historisk perspektiv er Rosenborg best. Kanskje med IFK Gøteborg som nærmeste utfordrer, sier han.

– Hva med Eggen? Er han tidenes trener?

– Det handler vel mer om hvem som er best i nuet. Da leder han vel nå da, smilte Solbakken – og tenkte på 2-1-tapet fra Lerkendal.

– Historisk sett, er det ingen tvil. Den kan ingen ta fra ham, skrøt Solbakken om sin kollega.

Men tror altså at FCK går seirende ut av duellen i morgen. I hvert fall om det blir ekstraomganger...