KØBENHAVN: — Kampen varer i 90 minutter. Da kan vi ikke angripe uvettig fra første minutt. Men vi forsøker å spille så likt som mulig på hjemmebane hver gang. Uavhengig om det er Lyngby, Rosenborg eller Olympique Marseille vi møter, sier Ståle Solbakken til adressa.no

Om to dager venter skjebnekampen i Parken. Playoffkampen som avgjør hvem som i øyeblikket er best i Skandinavia, og hvem som går en sporstlig og økonomisk solskinnshøst i møte. Premien: Mesterligaen.

Mandag ettermiddag ledet Ståle Solbakken FCK-spillerne gjennom en rolig økt i den danske hovedstaden, og etterpå innrømmet han at han er minst like spent nå - som før Lerkendal-kampen.

- Ja, det er stor prestisje. Både for meg personlig og alle andre som er interesserte i denne kampen. Akkurat nå er jeg ganske rolig, men jeg kommer til å merke det onsdag kveld, sier han.

Veldig jevnt

Ettersom RBK har 2-1 å gå på, mener FCK-treneren at bortemålet ikke er nok til å ha noe favorittstempel til kampen.

— Akurat nå har Rosenborg en liten fordel. Men scorer vi tidlig, har vi plutselig fått den samme fordelen, forklarer han.

- Hvordan vurderer du RBK nå, etter den første kampen?

- De har matchvinnertyper i Steffen Iversen og Rade Prica. Man kan ikke slippe til Iversen i feltet slik vi gjorde før 1-0-målet hans sist. Men det viste vi jo, også, sier han.

- Hva med det defensive?

— Rosenborg er et lag som alltid vil score, og da kan man ikke gardere seg mot at det aldri kommer et mål imot. Det samme gjelder oss: Jeg føler at også vi er bedre offensivt enn defensivt. Derfor spår jeg en kamp med like mange sjanser som sist, sier Solbakken.

Store forventninger

De danske forventningene til kampen er enorme, og alle regner med FCK-avansement. Solbakken - som blir norsk landslagstrener etter den kommende EM-kvaliken - tror imidlertid ikke at hans standing i klubben vil endre seg dersom danskene skulle ryke ut for RBK.

— På kort sikt kan det nok ha litt å si, men ikke over tid. Med tanke på det vi har gjort de siste årene, med seriegull og spill i e-cup hvert år, tror jeg ikke en enkeltkamp som dette snur opp ned på alt. Men dette er ikke noe jeg bruker energi på, sier han.

Det han i stedet bruker kreftene sine på, er laguttaket. I morgen holder han treningen lukket, og det var vanskelig å si i dag hvem som starter mot RBK. Men det er en sjanse for at han kaster utpå det meste av det offensive tungtskytset, slik at både César Santin, Dame N'Doye og Jesper Grønkjær alle starter.

- Det kan bli endringer. Men det blir ikke mange, sier Solbakken.