Lyngby var sjanseløs i Parken lørdag da Ståle Solbakkens FC København varmet opp til returmøtet med Rosenborg.

Lyngby ble sendt hjem fra den danske hovedstaden med 0-3 i bagasjen. Onsdag skal Rosenborg ut på samme arena, og da avgjøres det hvem som får plass i mesterligaen.

Rosenborg vant 2-1 hjemme, men da sløste FCK-spissene med sjansene. Dame N'Doye fikk vist målformen sin lørdag. Likevel mener ikke Solbakken seieren gir laget noe ekstra i forkant av RBK-møtet.

– Det her er ikke så mye vi kan ta med oss videre i Europa. Men vi fikk skapt mange sjanser og holdt nullen. Det er positivt. Jeg har ikke laget mot Rosenborg helt klart, men jeg har ni og en halv spiller i hodet, sa Solbakken.

Klasseforskjell

Det ene angrepet etter det andre ble rullet opp mot stakkars Rune Pedersen i Lyngby-målet, skriver sporten.dk, som slår fast at det var klar klasseforskjell mellom lagene.

Etter flere gode angrep hamret Oscar Wendt inn 1-0 etter 20 minutter. Scoringen ga vertene roen, og alle mann ble kastet i angrep. Fem minutter senere viste N'Doye seg fram.

Hodestøtet ble først reddet av Pedersen, men N'Doye løftet returen enkelt over den liggende Lyngby-keeperen og i mål via tverrliggeren.

César Santin brente mange sjanser i første omgang, men gjorde opp for seg etter hvilen. En markkryper sørget for 3-0-seier.

Grønkjær klar

På tampen av kampen ble presset fra FCK mindre. Muligens ble kreftene spart til Rosenborg kommer på besøk onsdag. Da står det om opp mot 100 millioner kroner. Taperen får spille i europaligaen.

Jesper Grønkjær scoret målet i Trondheim, men satt på tribunen lørdag. Han spiller likevel onsdagens oppgjør.

– Det er fordi han er en gammel mann, svarte Solbakken på spørsmål om hvorfor Grønkjær ikke var i troppen.

– Han er frisk som en fisk. Grunnen til at han ikke er med i dag er at han skal være helt klar til onsdag, sa den norske treneren. (©NTB)