KASTRUP: Rosenborg er på plass i Danmark og nedtellingen til et av årets viktigste oppgjør er i gang. Rade Prica forsikrer om at formen er fin. Mikal Lustig svarer bekreftende på at han er uthvilt og klar. Haakon Schwabe forteller Erik Mellevold Bråthen om en bra låt han bør sjekke ut, samtidig som den medisinske koordinatoren lover en skadefri tropp.

Roar Strand står rolig og venter på bagen sin.

Rolig Supermann

Om halvannet døgn vet RBKs superveteran om han får oppfylt drømmen om å spille i Mesterligaen igjen.

Etter 2-1 over Ståle Solbakkens FC København hjemme forrige uke, er han enig i at utgangspunktet før onsdagens retur er ekstremt spennende. Akkurat slik det skal være.

— Det er dette som betyr noe, smiler Strand på flyplassen, ventende på bagen.

— Men jeg håper ingen tenker på kampen ennå!

For kapteinen har gjort dette svært mange ganger før, og vet hva som venter. Mens brorparten av lagkameratene har ikke vært med på mesterliga-eventyret før, vet Strand hvor hodet bør være og ikke være de siste timene før en så viktig kamp.

Medisinsk koordinator Haakon Schwabe, reservekeeper Erik Bråthen, Rade Prica og Mikael Lustig tar en beinhvil mens de venter på bagasjen. (Foto: Vegard Eggen)

— Bare en bonus

Skal han komme med noen råd til de som kanskje ikke har opplevd å skulle spille en enkeltkamp med så stor sportslig og økonomisk betydning, vil det være å slappe helt av.

- De må bare være seg selv. Nå handler det om å koble av, nyte tiden frem til avspark, og så gi alt når det begynner i Parken i morgen.

— Mesterliga er en bonus. Dette er tross alt bare en fotballkamp, forsøker Strand seg.

Han er likevel enig i at det er noe eget med slike oppgjør.

— Ja, det er det. Det er mer press og litt mer spesielt enn vanlig, sier han.

Ungguttene Pål Andre Helland (fremoverbøyd), Markus Henriksen, Mushaga Bakenga og Simen S. Wangberg diskuterer både fotball og musikk på turen fra Norge til Danmark. (Foto: Vegard Eggen)

Trøstepremien

Trøstepremeien om oppgaven mot FC København i Parken skulle bli for stor, er en plass i Europaligaen. Noe mer enn en trøstepremie er det likevel ikke.

— Det er selvsagt i det gjeveste selskapet man vil være, sier Strand.

Å ryke mot FC København er likevel ingen «krise» - i den forstand at krise ikke finnes i RBK-veteranens fotballvokabular.

— Det er ingenting som heter krise i fotball. Men når det er sagt, vil vi selvsagt gjøre alt som står i vår makt for å ta oss videre til Mesterligaen.

Supermanns siste mulighet

— Skulle vi ikke klare det denne gangen, er det mange her som vil få muligheten igjen, legger Strand til.

Selv hevder veteranen at dette garantert er hans siste mulighet til å spille Mesterliga-fotball.

- Det er det, smiler mannen som har prøvd å legge opp flere ganger tidligere.

Og forsikrer om at han ikke skulle komme til å prøve igjen nå, uansett resultat i Parken. Vi lar det temaet ligge så lenge.