MOLDE (RBnett): Hvis Mjøndalen slår Molde fredag, passerer sensasjonslaget den regjerende mesteren på tabellen. Det hadde ikke engang Christian Gauseth drømt om.

– Hvor mye jeg gleder meg til kampen mot Molde? Moldenseren Gauseth ler sånn passe høyt i telefonen.

– Tippeligaen er en ny opplevelse for oss. Vi møter store og attraktive motstandere hver helg. Strømsgodset på Marienlyst, Odd på Skagerak. Rosenborg på hjemmebane. Og nå kommer Molde. Jeg gleder meg voldsomt. Og så er jeg takknemlig og glad.

En sesong i Molde

Gauseth spilte i 1. divisjon med Molde i 2007. Etter opprykket sa han nei til ny kontrakt og ja til høyere lønn i Bryne.

– Molde har bare gjort positive ting for meg, og det var jeg som sa nei til å bli der. Jeg har forferdelig lyst til å vinne fredag, men det blir absolutt ikke noen form for revansj for meg personlig, sier Christian Gauseth.

30-åringen har to scoringer og en målgivende pasning så langt i eliteserien. Han har startet samtlige ni kamper så langt.

Fast plass

– Jeg blir overrasket hvis jeg blir vraket nå. Da må det skje noe like før kampstart. Når det er sagt; det finnes ingen mellomting i forholdet mellom meg og trener Vegard Hansen. Enten synes han jeg er den kuleste fyren i verden, eller så synes han jeg er den største dusten som finnes. I det siste har han tydeligvis ment det første.

– Ikke engang du hadde vel trodd at dere skulle ha muligheten til å passere Molde på tabellen etter ti serierunder?

– Nei. Riktig nok lærte jeg TPEF av Knut Hallvard Eikrem og Odd Berg på fotballinja ved Molde videregående skole, men jeg hadde likevel ikke fantasert om at dette var et mulig scenario.

– TPEF…?

– Ja. «Tro På Egne Ferdigheter». Det falt veldig naturlig for meg, så jeg var nok den beste av alle på TPEF da jeg gikk i Toppidrettsklassen. Det har vært en stor styrke for meg senere i livet.

For pent og pyntlig

– Har dette Mjøndalen– laget så stor tro på egne ferdigheter at dere kan holde prestasjonene og resultatene på dette nivået gjennom hele sesongen?

– Nei. Det kommer ikke til å skje. Vi har hatt en voldsom og flyt til nå, men jeg har ingen tro på at det vil vare. Det jeg derimot kan garantere, er at vi kommer til å kjempe like hardt ut sesongen. Det er en god følelse.

– Hva tror du har skjedd med Molde-laget siden i fjor?

– Jeg følger MFK fra utsida, jeg har ikke kontakt med noen innad i klubben. Men jeg har sett alle kampene til Molde på TV, og det blir litt for pent og pyntelig. Dårlige baner, lite attraktive motstandere og vonde bortekamper er en del av fotballen, og der har Molde vært dårlig. De har ikke taklet dette på en god måte.

Frykter ingen

– Hvilken Molde-spiller frykter du mest før fredagens kamp?

– Jeg frykter ingen, men vi vet jo hvem som kommer til å spille mot oss. Det er ikke en hemmelighet hvordan Molde spiller fotball, men det betyr likevel ikke at det er enkelt å stoppe dem. På sitt beste er de så ekstremt gode at de spiller deg ut selv om du vet akkurat hva som kommer. De gjør det med så høy kvalitet at de får det til likevel. De har mange spillere som kan avgjøre kampen. Vi har mange som skal slite oss ut på å gi dem full trøkk i nitti minutter.

– Hva gjør du hvis du scorer mot Molde fredag?

– Da blir det nok en usmakelig feiring som tar fokus vekk fra den middelmådige prestasjonen jeg har gjort tidligere i kampen. Så skal jeg glede meg til å lese de neste utgavene av Romsdals Budstikke, som jeg får tilsendt i posten to ganger i uka. Jeg vil ha Budstikka på papir, da koser jeg meg. Den er verdt hver krone, og dere kan gjerne heve prisen litt. Jeg fortsetter å abonnere uansett, sier Christian Gauseth, oppvokst i Olsmedbakken rett ved lokalene til Romsdals Budstikke.