MOLDE (Rbnett): Christian Gauseth spilte sin første kamp i eliteserien da nyopprykkede Mjøndalen slo Viking i sesongåpninga mandag.

— Vi la ned en fantastisk innsats, og vi kunne ikke hatt det bedre enn vi har det akkurat nå, sa han til Rbnett etter at jubelscenene og dopingtesten var unnagjort.

Viking-trener Kjell Jonevret var trener i Molde da Gauseth kom til MFK i 2007. Den frittalende midtbanespilleren slo høyt og tydelig fast at han skulle bli Tippeliga-spiller. Det tok åtte år før drømmen ble oppfylt. Gauseth sa nei til Molde etter opprykket og valgte høyere lønn i Bryne. Alta var neste stopp før han ble Mjøndalen-spiller i 2013. — Jeg har alltid hatt den oppfatning at jeg skulle bli Tippeliga-spiller. Jeg har vært god nok for Tippeligaen i ti år. Nå er jeg 30 år og 286 dager gammel. Det var jammen på tide at jeg fikk debutere, sier Gauseth i kjent stil.

Han erkjenner at nervene var mer merkbare enn vanlig i timene før kampstart.

-Jeg gledet meg noe helt forferdelig til å spille denne kampen, og det gjorde alle andre på laget også. Samtidig var vi veldig utrygge, siden vi ikke har vunnet en eneste treningskamp mot Tippeliga-lag i oppkjøringa.

- Hvordan var det å debutere i eliteserien som spiss?

— Det var litt rart. I første omgang var det forferdelig med springing. Jeg var så sliten i pausen at jeg trodde jeg måtte byttes ut. Jeg la ned en god innsats, men med ball var jeg midt på treet. Jeg er mer fornøyd med andre omgang. Jeg fikk styre spillet litt etter at jeg ble flyttet ned på midten. Det er der jeg får brukt ferdighetene mine best. Vi må holde ballen mer i laget hvis jeg skal fungere som spiss, sier han.

- Hvor godt er egentlig dette Mjøndalen-laget?

— Det er vanskelig å si. Vi har en voldsom innstilling, og et kollektiv som jobber hardt. Det var derfor vi vant kampen i dag. Spesielt på hjemmebane kan vi hamle opp med de aller fleste. Men det er kanskje litt tidlig å melde oss på i medaljekampen, ler Christian Gauseth.

PS: 25. mai spiller Molde på Isachsen stadion. MFKs hjemmekamp mot Mjøndalen er foreløpig terminfestet til 18. oktober.