Den tidligere Molde-, Vålerenga-, AIK-, Start— og Stabæk-spilleren har bestemt seg for å avslutte fotballkarrièren.

Spissen er nyansatt som reporter i Max/TVNorge og blir en sentral skikkelse i kanalens satsing på eliteseriefotball.

– Jeg er supermotivert og veldig ydmyk, jeg har alt å lære og skal suge til meg kunnskap, sier Hulsker til Aftenposten.

Da tilbudet fra Max dukket opp, var ikke 33-åringen i tvil:

– Det er dette jeg har drømt om, ingen tvil om det. Det var dette jeg ville. Mediebransjen virker veldig interessant.

Nytt image?

Hulsker blir å se både i vanlige reportasjer, som ekspert og på indre bane. En altmuligmann som går inn i prosjektet «med hud og hår», ifølge hans nye sjef.

– Bernt har ikke et image på banen som er befengt med feelgood, men de som kjenner ham vet hvilken fantastisk feelgood-type Bernt er. Vi skal få ut den delen av personligheten på skjermen. Bernt har også Norges styggeste latter som jeg regner med at folk får stifte nærmere bekjentskap med, håper den nye Max-sjefen Kjetil Siem, som i sin tid som Vålerenga-direktør hentet Hulsker til Oslo-klubben.

Som fotballspiller hadde Hulsker rykte på seg for å være både kranglete og sleivkjeftet. Kjetil Siem antyder at TV-seerne nå vil få et annet inntrykk av Hulsker når han nå får en helt ny rolle innen fotballen.

(Saken fortsetter under bildet)

Eksfotballspilleren er selv lei av rebellstempelet.

– Det er ikke noe jeg tenker på i de hele tatt. Jeg kan ikke bry meg om hva folk har ment tidligere. Men jeg kommer til å være meg selv 100 prosent, noe annet vil heller ikke være troverdig, mener Hulsker.

Max/TVNorge overtok fotballrettighetene etter NRK og skal sende fredagskampene. Sportsdirektør Siem, som fortsatt har base i Sør-Afrika, er i ferd med å sluttføre kabalen. Han håper at kommentatorer og programledere er klar i løpet av et par uker.

Bernt Nicolai Hulsker

Født: 9. september 1977. Tidligere klubber: Tomrefjord IL, Vestnes Varfjell, Træff, Molde, Vålerenga, AIK, Start, Stabæk.

Aktuell: Blir reporter og «altmuligmann» i fotball-satsingen til Max/TVNorge.