Den TVNorge-eide fotballkanalen Max har overtatt 100 % Fotballs og VG Netts rettigheter og vil sende norsk eliteseriefotball på nett de neste tre sesongene.

Det har siden november vært kjent at Max har overtatt NRKs ene TV-kamp i hver serierunde. Torsdag ble det i tillegg klart at kanalen har sikret seg retten til å vise levende bilder på nett for de neste tre årene, skriver dagbladet.no.

– Når vi bygger opp en redaksjon som skal jobbe med fotball på TV, er det naturlig å trekke inn kompetansen og investeringen også for webproduktet. Derfor ble det naturlig å gjøre begge deler, sier administrerende direktør Harald Strømme i TVNorge til dagbladet.no .

Også TV 2 Sumo vil sende eliteseriekamper på nett. Det ennå ikke avgjort om Max skal sende sine kamper på max.no, tvnorge.no eller et annet sted. TV-kampene som skal sendes på Max, blir trolig omberammet til fredag kveld.

Uenighet om pris var grunnen til at Schibsted (VG Nett) og Media Norge (100 % Fotball) ikke fikk forhandlet fram en ny avtale med Fotball Media, som forvalter rettighetene. Hva investeringen vil koste for TVNorge, vil Strømme foreløpig ikke si noe om. (©NTB)