TV 2 og Max har rettighetene til å sende eliteseriefotball kommende sesong. Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Fredag kveld. Lørdag kveld. Søndag klokken 18. Deretter klokken 20. Mandag kveld.

Rundens åtte kamper vil bli fordelt på fire spilledager og fem forskjellige kamptidspunkt hvis TV 2 klarer å overbevise fotballfamilien om at kanalen har en god plan.

Statistikksenter Eliteserien:

I avtalen mellom partene heter det at det ikke skal sendes eliteseriefotball på betal-TV lørdag. Det kan likevel bli en realitet.

– Jeg vil tro at vi havner på lørdagskamper i 15 til 20 av de 30 rundene. For mange av klubbene er lørdag en veldig god dag. Mange ønsker å spille lokaloppgjør, for eksempel Molde-Aalesund, da , sier kanalens fotballsjef Vegard Jansen Hagen til Aftenposten.

Lørdagsfotball er ingen nyhet i Norge. Men etter at NRK innså at kanalen ikke hadde økonomi eller ork til å sitte på eliteserierettighetene sine, virket det en stund usannsynlig med lørdagskamper.

Årsaken var at kanalen NRK solgte rettighetene til, Max, innførte fredagsfotball.

Mye å forholde seg til

Det betyr at det kan bli fire kampdager, fem kamptidspunkt og enda flere kanaler å forholde seg til for fansen:

Fredag kveld på Max. Lørdag kveld på TV 2s betalingskanal. Søndag klokken 18.00 på samme sted. Søndag klokken 20.00 på TV 2. Mandag klokken 19.00 på TV 2 Zebra.

– Vi skal ha et møte med Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) fredag, hvor vi skal snakke mer om dette, sier Jansen Hagen.

NTF-direktør Niels Røine understreker at ingenting er bestemt. Han mener at det ikke er bare, bare å stykke opp rundene i så mange biter som TV 2 ønsker.

– Det er mange elementer som spiller inn, både sportslige og økonomiske. Dette må evalueres. TV.2 har ytret et ønske, vi tar det på alvor, men vil vite mer, sier Røine.