Undersøkelsen er gjennomført på vegne av Norges fotballforbund og TV-kanalen MAX. Den viser at kun én av ti har fått med seg at det skal spilles fredagskamper i årets eliteserie.

— For oss er det viktig at folk er godt orienterte om eliteserien , sier informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Aftenposten skrev onsdag at det ser ut til at serierundene i årets eliteserie vil gå over fire dager - fredag, lørdag, søndag og mandag. Det blir ikke tatt nådig opp av leserne i kommentarfeltet.

Kampstart klokken 19

Nå vil NFF og TVNorge jobbe for å trappe opp informasjonsarbeidet rundt fredagskampen, som er satt til å starte klokken 1900 på MAX.

— Av respondentene som deltok i undersøkelsen svarte 46 prosent av de mest fotballinteresserte at de har fått med seg at MAX skal sende eliteseriefotball. Det er en god begynnelse, men vi har fortsatt en jobb å gjøre, sier kommunikasjonsdirektør for TVNorge og MAX, Svein Tore Bergestuen, i samme pressemelding.

Statistikksenter Eliteserien:

Flest menn vil se fotball

Litt oppsiktsvekkende er det kanskje at det er flere som vet om at det skal sendes eliteseriefotball på MAX enn det er folk som vet at det samme skal skje på TV2 Zebra. Undersøkelsen viser at tallene er henholdsvis 15 og 14 prosent.

Én av tre sier at de vil se eliteseriekamper på TV ofte eller av og til. Tallet for menn ligger noe høyere - på 41 prosent.

- Dette viser at tippekampen står sterkt som fenomen på TV. Nå håper vi nye aktører som MAX, Ole Gunnar Solskjær og nye, spennende profiler kan være med på å løfte engasjementet rundt fotballen ytterligere , sier Svein Graff i NFF.