Brann har stått på 39 poeng helt siden Haugesund ble slått midt i september. Først ved 40 poeng passeres grensen som gir spillerne feite bonuser, og i går ble hinderet passert. Men publikum var slett ikke fornøyd med utførelsen av hinderpasseringen, underveis i kampen var det flere pipekonserter og da kampen ble avblåst, pep publikum igjen. 1-0 mot svake Sarpsborg etter en i beste fall middels forestilling, var ikke nok for supporterne.

Vi følger Brann:

— Sent i sesongen

Det er vanskelig å argumentere mot seieren og tre poeng, men det er heller ikke vanskelig å dele publikums synspunkt. For dem som først tittet på Manchester United-Manchester City, må gårsdagens oppgjør ha fortont seg som noe som finner sted på en fjern planet. Pasningene suste alle veier, sjanser ble brent, ballen sleivet bort og idiotiske balltap florerte. Det var norsk toppfotball på sitt mest nakne og utilslørte.

— Det blir litt sånn så sent i sesongen, forsøker Rune Skarsfjord å forklare.

— Det er litt gjengs over, det spilles flere kamper i sesongen enn før og stallene er ikke så store som de var. Her i Brann har vi en del bærebjelker som i tillegg reiser på landslagsoppdrag i de få hvileperiodene man har.

- Er sesongen for lang?

— Den måtte i alle fall ha vart til i dag, for vi vant jo.. Nei, sesongen er litt lang, erkjenner Skarsfjord.

Julebonus

Erik Mjelde er kaptein for laget som ble pepet ut i går. Han reagerte negativt på pipekonsertene fra publikum. Men selvsagt veies det hele opp av at gårsdagen ble lukrativ for Mjelde. Etter at Brann har passert 40 poeng, kan han og de andre spillerne se frem til en julebonus nissen neppe kan matche. 20.000 kroner pr. seier og 5.000 kroner for hver uavgjort gjør at bonussatsen for Mjelde foreløpig ligger på 250.000 kroner. Den kan stige med uttelling i de siste tre kampene.

— Det er OK, det. Det er ikke noen grunn til å legge skjul på det. Men vi spiller ikke fotball først og fremst for pengene. Dessuten er dette en prestasjonsbonus som vi får på bakgrunn av prestasjonene, understreker Mjelde.

En kamp – tre posisjoner

Kapteinen bekledde tre forskjellige posisjoner i gårsdagens kamp. Han åpnet som hengende spiss, byttet litt med Diego Guastavino underveis og fikk slik spilt litt på høyrekanten – før han avsluttet kampen som defensiv midtbane.

Mjelde har tidligere uttalt at alle posisjonsskiftene ikke er ideelt, men i går ville han ikke åpne kjeften.

— Jeg er blitt enig med Rune (Skarsfjord) om å holde det der internt i garderoben. Så da gjør jeg det.

- Går det ut over prestasjonene dine?

— Vi diskuterer ikke sånt.

- Hva synes du om prestasjonene til Brann i denne kampen da?

— Vi gjorde en god 1. omgang, hvor vi spilte slik vi har gjort på vårt beste i år, med godt press. Vi skapte mange sjanser og burde ledet med mer enn ett mål til pause. I 2. omgang falt vi litt tilbake til det vi har holdt på med i de tre forrige kampene. Vi har en tendens til å miste ballen når vi er på vei fremover, og det er farlig.

Fortsatt åpent

- Dere fikk pipekonsert og det fremsto som en dårlig kamp. Er du enig i det?

— Vel, det er vanskelig for meg å vurdere. Jeg har ikke sett den på TV.

Selv om bonuskronene allerede kan føres i rødtrøyenes fra før romslige husholdningsbudsjetter, kan sesongen ende på alle mulige måter. Brann kan fint ende på sølv, eller de kan havne på 9. plass. Skarsfjord ønsker ikke å si om han synes at bonusgrensen er for lav.

— Det systemet ble laget før jeg hadde noe med dette å gjøre, så det kan ikke jeg uttale meg om. Det eneste jeg vil si om bonusene er at vi ikke har fokus på det. Det har ikke spillerne heller, hvis de hadde hatt det, skulle de fått høre det!