Branns tapsrekke er brutt, og Sarpsborg 08 spiller i 1. divisjon i 2012. Det teoretiske håpet østfoldingene hadde før kampen i Bergen, er nå borte, takket være Birkir Sævarsson. Han laget kampens eneste mål.

Statistikksenter Eliteserien:

— Jeg vil jo aller helst gå i angrep hele tiden, så når jeg får sjansen, gjør jeg det, smiler matchvinneren.

— Det var deilig å score det målet!

Brann-trener Rune Skarsfjord var raus med motstanderen etter kampslutt.

— Sarpsborg spiller med høy risiko og er flink til det. Vi har sett dem spille Tromsø, Rosenborg og Molde trill rundt. Det var de ikke i nærheten av i de første 60 minuttene i dag, da vi var gode i presset. Så var det en halvtime der vi ikke var gode nok, sier Skarsfjord.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen mente laget hadde fortjent poeng.

— Jeg synes vi hadde fortjent ett, kanskje tre, ut fra spill og sjanser, og det er jeg stolt av.

Brann hadde tapt tre kamper på rad før kveldens kamp, men det skulle ikke gå lang tid før Stadion-publikummet fikk noe å juble for mot Sarpsborg: I det fjerde minutt fikk Kim Ojo ballen like utenfor sekstenmeteren. Han dyttet den ut til Sævarsson som kom på løp på høyresiden, og islendingen satte inn 1-0 under Sarpsborg-keeper Joacim Heier.

Store Brann-sjanser

Fire minutter senere fikk Diego Guastavino en kjempemulighet til å doble ledelsen. En stygg pasningsfeil i Sarpsborgs forsvar gjorde at Guastavino plutselig var helt alene med Heier. Brann-angriperen rundet delvis målvakten, men sistnevnte klarte å forstyrre nok til av avslutningen gikk i stolpen og ut.

Guastavino var frempå igjen etter 14 minutter. Etter fint veggspill med Ojo, gikk uruguayaneren i bakken inne i sekstenmeteren. Hjemmefansen ropte på straffespark, men dommer Kristoffer Helgerud gjorde ingenting.

Sarpsborgs første sjanse kom etter 19 minutter. Morten Giæver fikk rom til å skyte fra 17 meter, men ballen gikk litt til side for Piotr Leciejewskis venstre stolpe. Giæver fikk sjansen igjen noen minutter senere, denne gang på et frispark fra rundt 25 meter. Heller ikke da ble avslutningen farlig.

Stadig nesten for Guastavino

To minutter senere var nok en gang Guastavino på farten. Han fikk hele Sarpsborg banehalvdel for seg selv, stormet av gårde og rundet Heier. Samtidig hadde flere Sarpsborg-forsvarere kommet seg ned på streken, slik at avslutningen ble klarert til hjørnespark.

I det 32. minutt kom Sarpsborg største mulighet i første omgang. Mohammed Ahmed ble spilt gjennom av Joackim Jørgensen, og kom så å si alene med Leciejewski. Men avslutningen til Ahmed ble for svak, og ballen føk over mål. Ingen kunne si noe på at Brann ledet 1-0 da lagene gikk til pause et snaut kvarter senere.

Sarpsborg farligst mot slutten

Annen omgang inneholdt færre målsjanser enn den første, og bortelaget kom mer inn i kampen. Den første muligheten fikk likevel Ojo etter 51 minutter, da han steg til værs på en corner og headet like utenfor.

I det 58. minutt dro Joackim Jørgensen til fra 25 meters hold. For første gang i kampen måtte Piotr Leciejewski ordentlig i aksjon. Polakken slo til hjørnespark, som til sist endte med at Brann overtok og spilte seg til en dobbeltsjanse. Først bommet Bjørnar Holmvik på ballen da han skulle skyte fra åtte meters hold. I stedet overtok Ojo, som etter noen dragninger avsluttet lurt, men til side for mål.

Neste lille høydepunkt var da Sævarsson var nær ved å bli tomålsscorer. Islendingen ble spilt gjennom i Sarpsborg straffefelt, men denne gang kom Heier ut og fikk foten først på ballen.

Så, etter 68 minutter, kom Sarpsborgs største mulighet til da i kampen. Et hardt langskudd fra Stanley Ihugba ble slått til hjørnespark av en Leciejewski i full strekk. Enda nærmere scoring var Morten Giæver bare tre minutter før full tid. Sarpsborg-spilleren tråklet seg fri helt nede ved dødlinjen, bare et par meter fra Leciejewskis mål. Heldigvis for Brann gikk skuddet fra skrå vinkel til side for mål.

Dermed tok Brann omsider tre poeng igjen. Det gjorde de uten å imponere noen, to uker før cupfinalen.