Brann-seieren gjør at det er umulig for østfoldingene å komme seg over streken igjen. Likevel var det ikke deppestemning i gjesteleiren etter tapet.

— Vi har vært klar over at det blir nedrykk en stund, så vi gråter ikke nå, sier en blid Øyvind Hoås.

Han fant mye positivt i gårsdagens kamp.

-VI har vært ute etter å finne tilbake til det gode spillet vårt, og det synes jeg at vi klarte her. Ut fra annenomgangen synes jeg at vi skulle hatt med oss poeng, sier Hoås.

-Vi startet godt også, de første tre minuttene, men så kom vi under tidlig likevel ... Etter pause skapte Brann lite, mens vi hadde noen store sjanser. Men ballen ville ikke inn.

Statistikksenter Eliteserien:

Selv om Sarpsborg går ned etter bare én sesong i eliteserien, en sesong som etter hvert har vært preget av tap etter tap, mener Hoås at det har vært en stor opplevelse.

-Uten tvil. Vi har vokst veldig som klubb på dette året, og neste gang vi rykker opp, vil vi være bedre rustet for det som kommer.

Sarpsborg-trener Roar Johansen vil ikke si om laget satser på en retur allerede neste år.

-Jeg tror ikke vi skal lage målsettinger for neste år før vi er ferdig med årets sesong. Nå har vi tre kamper til, en ferie i desember, og så skal vi begynne å tenke på det som skjer neste år.

Han var også bra fornøyd med det gjestene gjorde på Stadion.

-Jeg synes vi hadde fortjent ett poeng, kanskje tre, ut fra spill og sjanser, og det er jeg stolt av. Men det nytter ikke å si at det er ufortjent at vi rykker ned. Vi har gjort et ærlig og godt forsøk, men var ikke gode nok.