Han var stadig på farten i første omgang, den lille teknikeren fra Uruguay. Etter åtte minutter førte en tabbe i Sarpsborg-forsvaret til at han plutselig kom helt alene med Joacim Heier.

Guastavino rundet målvakten, men sistnevnte forstyrret ham akkurat nok til at ballen gikk i stangen og ut.

— Der var det uflaks. Jeg ble litt forstyrret , sier Guastavino.

Etter en knapp halvtime fikk han hele Sarpsborgs banehalvdel for seg selv, stormet av gårde og rundet Heier nok en gang. I mellomtiden hadde flere Sarpsborg-forsvarere kommet seg ned på streken, slik at avslutningen ble klarert til hjørnespark.

— Veldig bra av forsvarerne å rekke tilbake igjen der. Men jeg burde helt klart ha scoret på en av de sjansene. Jeg tenker på det fortsatt, selv om det er sånt som skje. Det viktigste var jo at vi vant. Jeg er fornøyd med det, men ønsker selvfølgelig å score, sier Guastavino, som heller gledet seg på matchvinner Birkir Sævarssons vegne.

Statistikksenter Eliteserien:

— Birkir spilte veldig godt i denne kampen, og det var bra for ham å få den scoringen.

- Synes du at dere gjorde en bra kamp og fortjente seieren?

— De første 45 minuttene spilte vi god fotball. De siste 45 ble det mer til at vi kontrollerte seieren inn.

- Hva tenker du om medaljesjansene nå?

— Vi har 42 poeng, og spiller for medalje, men det blir vanskelig. Vi får bare spille ferdig sesongen, og se hvordan det går. Store kamper venter nå, med Rosenborg neste helg, og så cupfinalen.

Også etter finalen mot Aalesund om to uker, venter to kamper for eliteserielagene. Serieavslutning 27. november synes uruguayaneren definitivt er for sent.

— Sesongen varer for lenge, men sånn er det, smiler han.