Jamie Vardy har vært Premier Leagues mest målkåte spiller denne sesongen. Lørdag reddet spissen poeng for Leicester da han scoret to mål i 2-2-kampen mot Southampton.

Ingen har flere nettkjenninger enn Vardy. Med sine to nye mål lørdag står han med ni mål på like mange kamper. Det er tre flere enn neste spiller på toppscorerlista, skadde Sergio Agüero.

— Med moralen gutta viste med å kjempe seg tilbake og spille strålende i annen omgang, var dette det vi fortjente. Vi kunne til og med ha vunnet. Vi skapte mange sjanser og kunne ha scoret mer, men vi tar et poeng etter vi lå under 0-2 til pause, sa Vardy.

Leicester så lenge ut til å gå mot tap borte mot Southampton. Jose Fonte headet ballen i mål etter 21 minutter på corner. Også etter 37 minutter ble det scoring på hjørnespark i en absurd situasjon. Graziano Pellè headet først i stolpen. Returen stanget også Virgil van Dijk i stolpen, men midtstopperen fikk en ny mulighet og laget 2-0. Selv om gjestene var underlegne i målprotokollen skapte de flere store sjanser i første omgang. I annen omgang ga det offensive spillet uttelling.

Etter 67 minutter slo Nathan Dyer et perfekt innlegg til Vardy. Landslagsspissen headet inn 1-2. På overtid ble 28-åringen den store helten. Riyad Mahrez sendte Vardy alene igjennom. Angriperen banket ballen i nettet.