Diego Costa ga Chelsea-manager José Mourinho etterlengtet pusterom da spissen var involvert i begge målene i 2-0-seieren hjemme mot Aston Villa lørdag.

Den regjerende seriemesteren har hatt en grusom sesonginnledning. To uavgjorte og seirer mot West Bromwich og Arsenal var fasiten før lørdagens kamp mot Villa. Etter tapet mot Southampton i forrige runde var Mourinho rasende. Mot Birmingham-klubben fikk portugiseren respons.

– Vi er ikke det beste laget i landet, men vi er et lag med en god manager og veldig gode spillere som prøver å nå et normalt nivå, sa Mourinho etter kampen.

Skapte lite

Lørdag skapte London-klubben lite før Costa gjorde 1-0 etter 34 minutter. Gjestenes keeper Brad Guzan slo en forferdelig pasning til Willian. Brasilianeren satte fart fremover og spilte på tvers til Costa. Spanjolen satte ballen enkelt i mål til 1-0. – Dette var en prestasjon som kompenserte for manglende selvtillit. Når selvtilliten er lav mister man kvalitet. Taktisk var vi veldig disiplinerte, spesielt defensivt, sa Mourinho.

Villa hang godt med de første 45 minuttene, men gavepakken fra Guzan gjorde utgangspunktet foran annen omgang vanskelig.

– Selvtilliten kommer

Lettere ble det ikke da Costa doblet ledelsen ni minutter etter hvilen. Etter en skuddfinte avsluttet spissen via Alan Hutton og i mål. Scoringen blir trolig stående som selvmål.

Resten av omgangen kontrollerte Chelsea og sikret seg tre viktige poeng.

– Selvtillit kommer med resultater. Resultater bringer fram alle de gode kvalitetene spillerne har. For øyeblikket har noen av spillerne mine mistet selvtilliten, sa Mourinho.